Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Uleiul de gătit a fost raționalizat în Marea Britanie.

Prin urmare, mai multe supermarketuri au limitat cantitatea de ulei de gătit pe care clienții o pot cumpăra.

Aprovizionarea a început să fie puternic afectată de războiul din Ucraina.

British Retail Consortium spune că restricțiile sunt o soluție temporară ”pentru a asigura disponibilitatea pentru toată lumea”, scrie BBC, citat de publicația Descoperă.ro.

Măsura se aplică și pentru uleiul de măsline, rapiță sau floarea-soarelui

Toate aceste produse utile pentru gătit sunt incluse în limitele impuse de unele supermarketuri. Măsura este valabilă atât pentru magazine, cât și pentru online.

Un purtător de cuvânt al celebrei firme Waitrose a declarat că măsura este una provizorie, iar clienții vor avea, în timp, posibilitatea de a alege între mai multe branduri de ulei pentru gătit.

Monitorizăm îndeaproape situația. Lucrăm cu furnizorii noștri pentru a ne asigura că toți clienții continuă să aibă posibilitatea de a alege între uleiurile de gătit”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Produsul ar putea deveni indisponibil, dar există multiple alternative

Conform sursei citate, expertul în produse alimentare Ged Futter spune că pot fi liniștiți cumpărătorii pentru că există o mulțime de alternative atunci când vine vorba de uleiuri de gătit.

Suntem obișnuiți cu o abundență de soiuri. Ceea ce s-ar putea să vedem este că acestea devin mai limitate”, a explicat Ged Futter.

Cu toate acestea, expertul a avertizat că există și posibilitatea ca uleiul de floarea-soarelui să devină indisponibil.

Aceste limitări pot întârzia puțin lucrurile. Totuși, în câteva luni, nu va mai fi niciun ulei de floarea-soarelui disponibil pentru a fi cumpărat”, sugerează el.

Articolul precedentSprijin neașteptat din partea Regatului Unit pentru Ucraina
Articolul următorAtac cibernetic, în România: ”Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute!”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time