Poliția Română atrage atenția asupra unei noi înșelătorii prin SMS: „Pachetul dumneavoastră este pe drum, urmăriți-l aici”

Oricine primește un SMS care conține un astfel de text, urmat de un link, este sfătuit să șteargă de urgență mesajul și, sub nicio formă, să nu acceseze link-ul

Foto: Pixabay.com

Poliția Română avertizează: a apărut un nou tip de înșelătorie, de data aceasta prin sms. Mai exact, în ultima perioadă, mai multe persoane au primit mesaje text de tipul „Pachetul dumneavoastră este pe drum, urmăriți-l aici”, urmat de un link al unui domeniu necunoscut.

Poliția Română atrage atenția tuturor utilizatorilor de smartphone să nu deschidă astfel de link-uri

Așadar, dacă din întâmplare ați primit un mesaje de acest fel, cea mai bună soluție este să le ștergeți de urgență. Sub nicio formă nu este indicat să accesați link-ul trimis prin mesaj, întrucât acesta se va deschide într-un site fals care va pretinde că aparține unui operator de curierat internațional, ca mai apoi utilizatorului să i se solicite descărcarea unei aplicații, sub pretextul primirii de informații în legătură cu presupusul colet care, firește, este inexistent. Numărul expeditorului poate fi atât din țară, cât și din afară.

În mod aproape sigur, imediat ce aplicația va fi instalată, va atrage după sine viruși care, ulterior, ar putea să faciliteze accesul infractorilor la conturile afiliate telefonului: adrese de e-mail, conturi de Facebook, parole și chiar usere și parole ale aplicațiilor bancare folosite.

Orban anunță că data viitoare va trebui să plătim pentru vaccinul anti-Covid

Pentru a evita alte noi tentative de fraudă ale infractorilor, redacția noastră vă sfătuiește să fiți precauți în ceea ce privește link-urile primite de la surse pe care nu le cunoașteți. Ele pot fi trimite prin sms, WhatsApp, e-mail sau chiar mesaj privat pe Facebook.

Articolul precedentOrban anunță că data viitoare va trebui să plătim pentru vaccinul anti-Covid
Articolul următorGuvernul a anunțat noi relaxări, valabile de la 1 iunie
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.