Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Eugen Tomac a prezentat stadiul aderării Republicii Moldova în UE, declarând că integrarea românilor de dincolo de Prut trebuie susținută.

Preşedintele PMP a prezentat şi răspunsul primit din partea lui Josep Borell, Inaltul Reprezentant al UE, cu privire la integrarea accelerată a R. Moldova în Uniunea Europeană.

Europarlamentarul Eugen Tomac a făcut un scurt istoric, prezentând pașii făcuți de Republica Moldova în vederea aderării la Uniunea Europeană

Președintele PNP a reamintit că Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE la 3 martie 2022. La 7 martie 2022, Consiliul a invitat Comisia să îşi prezinte avizul cu privire la cererile de aderare înaintate de Ucraina, Republica Moldova şi Georgia. Invitaţia a fost reiterată cu ocazia Consiliului European din 24-25 martie 2022.

Comisia avansează rapid cu lucrările legate de formularea acestor avize. Deciziile privind măsurile ulterioare vor fi luate de Consiliu. Comisia Europeană recunoaşte aspiraţia europeană şi alegerea căii europene exprimate, în mod clar, de Republica Moldova”. Acesta a fost răspunsul oficilialului UE, prezentat de Tomac, pe pagina sa de Facebook, relatează News.ro, conform Știri pe Surse.

Este vital să susţinem ferm integrarea europeană rapidă a românilor de dincolo de Prut, prin toate căile posibile”, a adăugat europarlamentarul.

În opinia sa, integrarea aprofundată a statului de peste Prut la Piaţa Unică Europeană este esenţială în contextul geopolitic actual, pe fondul ameninţărilor venite din partea Federaţiei Ruse.

Republica Moldova a completat primul chestionar de aderare la UE

În data de 22 aprilie, oficialii din Republica Moldova au semnat primul chestionar de aderare la Uniunea Europeană.

Acțiunea a avut loc în cadrul unei ceremonii care a avut loc la sediul președinției Republicii Moldova. Documentul a fost înmânat ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău.

Articolul precedentFundația Sensiblu: ”Violența din online e o prelungire a celei din viața reală”
Articolul următorHackerii Killnet amenință paginile web ale PNL și USR
Jurnalist full-time / Pesimist part-time