Captură video: Facebook/Maia Sandu
Captură video: Facebook/Maia Sandu

Moment istoric pentru Republica Moldova: astăzi, 22 aprilie, a fost semnat primul chestionar de aderare la Uniunea Europeană.

În cadrul unei ceremonii care a avut loc vineri, la sediul președinției Republicii Moldova, documentul a fost înmânat ambasadorului Uniunii Europene la Chișinău.

Președintele Maia Sandu: ”Trebuie să muncim mai mult, să muncim mai bine decât până acum”

Conform declarațiilor oferite cu această ocazie de președintele Maia Sandu, procesul va fi unul îndelungat, dar Republica Moldova va fi în siguranță în Uniunea Europeană.

Republica Moldova este o țară mică și vulnerabilă. Republica Moldova va fi în siguranță în familia Uniunii Europene, nu ne oprim aici pentru că între timp a venit un alt chestionar, mai voluminos, la care va trebui de răspuns. Îndemnul meu pentru autorități, pentru funcționarii publici în general, este să muncim mai mult, să muncim mai bine decât până acum”, a declarat președintele Maia Sandu, conform Europa FM.

Premierul Republicii Moldova: ”Vrem să aducem Europa la noi acasă”

În același context, premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a vorbit despre avantajele pe care le va aduce aderarea la Uniunea Europeană. Natalia Gavrilița a pus accent pe democrație, valorile europene și justiție.

Vrem să aducem Europa la noi acasă și asta nu înseamnă doar beneficii materiale, nu doar finanțare europeană, nu doar infrastructură, drumuri, sisteme de apă și canalizare, sisteme moderne de eficiență energetică. În primul rând înseamnă valori europene, o democrație veritabilă, o justiție dreaptă, drepturi și libertăți individuale”, a fost declarația premierului.

Conform sursei citate, după ce va completa chestionarele cerute de oficialii europene, toate cele 27 de state membre trebuie să decidă, cu unanimitate de voturi, oferirea statutului de țară candidat.

Articolul precedentCancelarul Germaniei avertizează: NATO trebuie să evite o confruntare militară cu Rusia
Articolul următor65 de cetăţeni străini au fost găsiți în două automarfare, în Vama Nădlac 2
Jurnalist full-time / Pesimist part-time