Captură video- Facebook/Guvernul României
Captură video- Facebook/Guvernul României

Nicolae Ciucă a precizat că vom aproba un ajutor financiar de 100 de milioane de lei pentru Republica Moldova.

Premierul a făcut anunțul înainte de şedinţa de guvern de vineri, precizând că acești bani sunt nerambursabili și  vor putea fi accesați de Guvernul de la Chișinău.

România sprijină Republica Moldova cu fonduri care vor duce la dezvoltarea durabilă a statului

Astăzi, în ședința de guvern, vom aproba acordul privind acordarea ajutorului financiar pe care țara noastră l-a stabilit în şedinţa comună, din luna februarie, pe care am avut-o la Chișinău, cu Guvernul Republicii Moldova. Astfel, acel ajutor nerambursabil de 100 de milioane va putea fi accesat de către Guvernul Republicii Moldova, acord care reprezintă principalul element de sprijinire a eforturilor Republicii Moldova de dezvoltare durabilă și de realizare a reformelor și sprijinul pe care noi îl acordăm pentru parcursul european al Republicii Moldova”, a spus Nicolae Ciucă, înaintea ședinței de guvern.

Patru grupuri de luptă vor fi înființate pe Flancul de est. Unul dintre ele va fi în România

Nicolae Ciucă a mai precizat astăzi, 25 martie, că deciziile luate la summitul NATO de joi – între care se numără înfiinţarea a patru grupuri de luptă pe Flancul de est, iar unul va fi în România, garantează măsurile pe care cetăţenii le aşteaptă în ceea ce priveşte siguranţa şi securitatea lor.

Am revenit aseară de la summitul excepţional la care am participat în cadrul delegaţiei conduse de domnul preşedinte. Sunt câteva aspecte pe care vreau să le duc la cunoştinţă. Primul este cel legat de decizia de înfiinţare a încă patru grupuri de luptă pe Flancul de est, unul dintre ele va fi în România. Practic, s-a luat decizia pentru un demers pe care ţara noastră l-a făcut cu mult timp în urmă, în sensul în care am dorit ca măsurile de descurajare şi apărare pe Flancul de est să fie cât mai echilibrate şi în măsură să asigure securitatea credibilă pentru întreg Flancul estic”, a precizat premierul.

A doua decizie luată la Bruxelles este de revedere a elementelor conceptuale, „astfel încât NATO să fie în măsură să pregătească descurajarea alianței pe termen lung, concept ce va fi discutat și aprobat la summit-ul de la Madrid”, arată publicația Gândul.ro.

Articolul precedentBiblioteca ASTRA Sibiu a expus una dintre picturile copiilor ucraineni
Articolul următorPensionarii au protestat vineri în fața Guvernului, cerând creşterea pensiilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time