Captură video- Facebook/Guvernul României
Captură video- Facebook/Guvernul României

În cadrul unor declarații susținute de Nicolae-Ionel Ciucă, la începutul ședinței de guvern din 25 martie, premierul a subliniat că o jumătate din dividendele companiilor Nuclearelectrica și Romgaz va reveni statului.

În același timp, cealaltă jumătate va fi folosită exclusiv pentru investiții.

Anunțul premierului a fost publicat pe contul de Facebook al Guvernului României.

Ciucă: ”Vor fi consolidate măsurile luate pentru sprijinirea populației și protecția cetățenilor față de creșterea prețurilor la energie și gaze”

Înainte de ședința de guvern, premierul României a venit cu informații referitoare la acest calcul.

Prin urmare, pentru Nuclearelectrica și Romgaz, se va stabili azi, printr-o hotărâre de guvern, ca 50% din dividende să revină statului.

Cealaltă jumătate să fie folosită pentru investiții”, a transmis vineri premierul României, Nicolae Ciucă, înainte de ședința de guvern.

Premierul țării a adăugat că astăzi, 25 martie, se va aproba o hotărâre de guvern prin care vor fi consolidate măsurile luate pentru sprijinirea populației și protecția cetățenilor față de creșterea prețurilor la energie și gaze.

În ceea ce privește companiile Nuclearelectrica și Romgaz vom stabili ca 50% din dividende să revină statului, iar cealaltă jumătate să fie folosită pentru investiții (capabilități de extracție offshore și asigurarea dezvoltării reactoarelor 3 și 4 la Centrala Nucleară de la Cernavodă)”, a conchis Nicolae Ciucă.

Articolul precedentGoogle vrea să monitorizeze sănătatea cu ajutorul smartphone-urilor
Articolul următorSectorul Verde al lui Negoiță, colorat în negru și gri
Jurnalist full-time / Pesimist part-time