Sursa foto: Facebook/ Cristian Popescu Piedone

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan acționează în mod deliberat împotriva instituției pe care o reprezintă, a Municipiului București și cetățenilor săi. Acesta încearcă să „salveze” Bucureștiul de la progres și dezvoltare, iar suspendarea PUZ-urilor împiedică investițiile, dezvoltarea infrastructurii, construirea de școli, mai exact, Bucureștiul este blestemat să rămână un simplu oraș de provincie, nicidecum o capitală europeană.

Cristian Popescu Piedone, edilul Sectorului 5, singurul primar care s-a alăturat bucureștenilor în stradă, a declarat în urmă cu câteva zile că face orice să ajute, în continuare, această comunitate.

„Autoritățile responsabile și, în speță Primăria Capitalei, trebuie să aibă o rezolvare și să-și asume un lucru extrem de simplu: este atât de greu să dai un aviz sau un certificat de urbanism?”, s-a întrebat primarul Sectorului 5.

De ce Nicușor Dan nu își dorește modernizarea Capitalei?

Potrivit scrisorii adresate Primăriei Generale a Municipiului București, Nicușor Dan acționează în contra intereselor instituției pentru a obține capital politic, nefiind interesat de dezvoltarea orașului, cu creșterea gradului de confort al cetățenilor.

( captură-foto)

Cristian Popescu Piedone militează pentru modernizarea sectorului pe care îl conduce, doar că prin suspendare PUZ-ului, acest lucru nu mai poate fi îndeplinit.

Mai mult, edilul Sectorului 5 a adăugat faptul că există străzi în sector care nu au apă și canal, în secolul 21, străzi ce sunt aproape de Centru. Dezvoltarea orașului ține cont de dorința primarului general, iar dorința lui Nicușor Dan de a anula PUZ-urile, ce sunt absolut necesare pentru dezvoltarea Bucureștiului, reprezină o lovitură pentru bucureștenii care i-au oferit votul.

( captură-foto)

Nepăsarea „ucide” dezvoltarea unei capitale „așa-zise” europene

Totodată, nu putem trece cu vederea pasivitatea de care a dat dovadă CGMB, care n-a depus niciun fel de înscrisuri, nu s-a apărat în niciun fel, deși au existat hotărâri judecătorești prin care au fost respinse cereri de suspendare ale acelorași PUZ-uri.

Atitudinea CGMB poate avea ca și cauză influența lui Nicușor Dan, ce a terminat astfel funcționarii instituției să își încalce atribuțiile care le reveneau sau pur și simplu nu au știut de existența dosarului, actele respective fiindu-le ascunse.  

( captură-foto)

Primarul Sectorului 5 a adresat o sesizare Curții de Conturi a României, pentru ca aceasta să verifice circumstanțele în care își desfășoară activitatea funcționării din cadrul celor două instituții preucm și acțiunile Primarului General și ale funcționarilor din cadrul celor două instituții și să ia măsurile care se impun.

Nicușor Dan și-a încheiat mandatul în ochii multor bucureșteni, iar toate acțiunile nelegale pe care le face vor afecta profund orașul București.

Curtea de Apel București a anulat o hotărâre de prima instanță prin care Nicușor Dan a obținut o victorie provizorie prin menținerea HCGMB nr. 68/2021 de suspendare a PUZ-urilor de sector, ceea ce înseamnă că instanțele au depășit momentul inițial de timiditate sau de simpatie fata de Nicușor și se apleacă deja cu atenție asupra chestiunilor de legalitate ale acestor acte.

Citește și: VIDEO: Bucureștenii continuă să îi ceară lui Nicușor Dan să semneze certificatul de urbanism. Piedone: ”Primarul dă dovadă de rea credință”

Articolul precedentPensionarii au protestat vineri în fața Guvernului, cerând creşterea pensiilor
Articolul următorMinistrul Mediului anunță că s-a făcut încă un pas împotriva tăierilor ilegale de pădure