Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Prima recoltă de cartofi noi românești a ajuns în piață.

Cu toate acestea, prețul este, pentru mulți românii, unul destul de exagerat.

Producătorii de cartofi din comuna Călărași, județul Dolj, au anunțat că prima recoltă este gata. Zona este una renumită  în ceea ce privește cultura cartofilor.

Prețul unui kilogram de cartofi noi este dublu față de anul trecut. Totuși, și cheltuielile de producție au fost costisitoare

Cartofii au fort transportați către mai multe piețe din România. Conform declarațiilor oferite de producători, prețul este unul mai mare față de cel de anul trecut.

Cu toate acestea, oamenii au ținut să explice faptul că există numeroase cheltuieli de producție, iar acestea au fost duble.

Conform publicației Gândul.ro, dacă românii preferă achiziționarea en-gros, vor plăti între 18 și 20 de lei pentru un kilogram de cartofi. Totuși, pe tarabe, prețul va putea ajunge chiar și la  25 lei/ per kilogram.

Producătorii au cheltuit foarte mult, mai ales pentru facturile la încălzire. Prețul a fost chiar și triplu

Mai exact, 500 de kilograme de cartofi noi au plecat vineri din solariile unuia dintre cei 150 de producători din Călărași, județul Dolj. Deși producția a fost una foarte bună, producătorul recunoaște că a fost nevoit să scoată din buzunar dublu de bani în ceea ce privește cheltuiala la încălzire, arată sursa citată.

După cum vedeți, am început cu 500 de kg din acest solar. Vor merge la București. Producția e bună. După cum se văd, sunt foarte buni. Au fost costuri foarte mari, anul acesta, duble. Chiar triple”, spune Gelu Firan, producător.

Conform precizărilor făcute de producători, producția de cartofi într-un solar care măsoară mai bine de o mie de metri pătrați este de 2 tone.

Articolul precedentMinistrul Mediului anunță că s-a făcut încă un pas împotriva tăierilor ilegale de pădure
Articolul următorMaia Sandu, despre incendierile de vegetație: ”Moldova se sufocă în fum. Această practică este criminală”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time