Sursă foto: Facebook/Maia Sandu
Sursă foto: Facebook/Maia Sandu

Conform unui anunț făcut de Greenpeace România, Maia Sandu îi imploră pe moldoveni să nu mai dea foc la țară din lene și obiceiuri stupide.

În același timp, Ministerul Mediului din Ucraina îi invită pe cetățenii săi să dea foc la tancuri, nu la miriști.

Noi am spus-o de nenumărate ori: nu faceți decât să ucideți viața și să poluați atmosfera cu astfel de practici”, au scris, pe contul de Facebook reprezentanții Greenpeace România.

Maia Sandu: ”Astăzi, în drum spre Glodeni și înapoi, am văzut imagini devastatoare – zeci de miriști, pajiști și păduri în flăcări”

Într-o postare publicată pe contul de Facebook, președintele Republicii Moldova a precizat că Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că, doar într-o singură zi, în toată țara au fost înregistrate în jur de 500 de incendii de vegetație.

Într-un sat a ars cimitirul. În alt sat, din cauza incendiului pe care l-a provocat, a murit o bătrână. Moldova se sufocă în fum, iar această practică de-a dreptul criminală poluează mediul, produce pagube materiale și face victime”, a declarat Maia Sandu.

Președintele Republicii Moldova a ținut să adauge că toate aceste incendii, care distrug sute de hectare de terenuri și de pădure, și care amenință mai multe localități, au fost provocate de oameni

Solicit Parlamentului să introducă în regim de urgență sancțiuni mult mai dure pentru acest gen de infracțiuni și privarea de ajutor de stat a agenților economici care se fac vinovați de provocarea incendiilor de vegetație”, a adăugat președintele Rapublicii Moldova.

Maia Sandu a adăugat că fotografia care însoțește textul a fost făcută ieri seară, la intrarea în Strășeni.

În urmă cu o săptămână, ministrul Mediului din România a făcut anunţul conform căruia vor fi majorate amenzile pentru persoanele care provoacă incendii sau dau foc miriştilor.

Astfel, sancţiunile vor fi mult mai aspre, ministrul Mediului semnând proiectul ordonanţei de urgenţă.

Articolul precedentCartofii noi românești au ajuns pe piețele din țară
Articolul următorMinistrul Adrian Chesnoiu: Fermierii care își incendiază terenurile vor pierde subvențiile
Jurnalist full-time / Pesimist part-time