Sursă foto: Pixabay - Ylvers
Sursă foto: Pixabay - Ylvers

Ministrul Mediului a făcut anunţul conform căruia vor fi majorate amenzile pentru persoanele care provoacă incendii sau dau foc miriştilor.

Astfel, sancţiunile vor fi mult mai aspre, ministrul Mediului semnând proiectul ordonanţei de urgenţă.

Ministrul Mediului: “Arderile necontrolate nu doar poluează aerul, dar afectează sănătatea umană şi au un efect negativ şi asupra solului”

Într-o postare distribuită pe contul de Facebook, Tanczos Barna a precizat atât în română, cât şi în limba maghiară, că trebuie stopat fenomemul arderilor ilegale de vegetaţie şi mirişti.

În ciuda interdicţiei şi a controalelor regulate ale Gărzii de Mediu, în anumite regiuni, acest fenomen continuă să fie o practică zilnică.

Arderile necontrolate nu doar poluează aerul, dar afectează sănătatea umană şi au un efect negativ şi asupra solului”, a afirmat Tanczos Barna, joi, în postarea de pe Facebook.

Prin urmare, Tanczos Barna a precizat că noile amenzi vor fi cuprinse între 7.500 şi 15.000 lei pentru persoane fizice, iar pentru persoane juridice amenda va fi între 50.000 şi 100.000 lei.

Mai mult, ministrul a semnat proiectul ordonanţei de urgenţă şi sper că, în cel mai scurt timp posibil, acesta să fie adoptat.

Într-o singură noapte, în jurul Clujului s-au înregistrat 20 de incendii

Între 15 şi 16 martie, s-au înregistrat 20 de incendii în jurul Clujului, iar pompierii au intervenit la 16 dintre ele.

Arderile au format un incendiu de proporții care a mistuit dealul în zona Sopor. Mai multe echipaje de pompieri au fost la faţa locului.

Reacţia clujenilor: “Suntem terorizaţi. În județ, sunt hectare arse cu miile. Niciodată nu se găsește făptașul”.

Articolul precedentPreședintele Iohannis l-a primit la București pe premierul Spaniei
Articolul următorCe plan are Rafila pentru medicii din România
Jurnalist full-time / Pesimist part-time