Captură video Ziua de Cluj
Captură video Ziua de Cluj

Între 15 şi 16 martie, s-au înregistrat 20 de incendii în jurul Clujului, iar pompierii au intervenit la 16 dintre ele.

Arderile au format un incendiu de proporții care a mistuit dealul în zona Sopor.

Mai multe echipaje de pompieri au fost la faţa locului. Echipajele ISU Cluj s-au luptat cu flăcările din zona Sopor

În cursul zilei de astăzi, peste 20 de incendii de vegetație au izbucnit În județul Cluj. Echipajele ISU au intervenit la 16 dintre acestea, fiind sprijinite și de echipaje ale SVSU în patru situații”, au transmis reprezentanții ISU Cluj, conform publicaţiei Ziua de Cluj.

La momentul în care a fost scrisă ştirea de către jurnaliştii din Cluj, un număr de 8 echipaje ale ISU Cluj au luptat cu flăcările, în diferite locații.

De asemenea, pompierii au participat și la o intervenție pentru acordarea primului ajutor calificat în urma unui eveniment rutier.

Cel mai puternic incendiu de vegetație a avut loc în zona Sopor din municipiul Cluj-Napoca. La ora actuală intervin pentru stingerea focarelor de acolo trei echipaje din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca”, a mai comunicat ISU Cluj, în cursul serii de 15 martie.

Reacţia clujenilor: “Suntem terorizaţi. În județ, sunt hectare arse cu miile. Niciodată nu se găsește făptașul”

Azi dimineața, pe mașină era o pâclă fină de funingine. Zici că locuim în zonă vulcanică”, a precizat un internaut, pe contul Clujul Civic.

O altă persoană a precizat că localnicii poartă o mare parte din vină, iar autorităţile sunt departe de a-şi da interesul să prevină această problemă.

Suntem terorizați de niște ciobani… peste tot așa arată câmpul. În județ, sunt hectare arse cu miile. Niciodată nu se găsește făptașul. Chiar dacă e 100% ciobanul care e cel mai aproape. În județul Arad, s-a ars o biserică veche de lemn din cauza asta. Fermierii nu fac asta că pierd subvenția apia. Doar că ciobanul dă foc peste tot și acolo unde nu e a lui. Dacă nu se fac amenzi uriașe cu executare, nu se rezolvă nimic”, a explicat un alt utilizator de Facebook.

Incendiul a izbucnit în apropierea unității Militare Someșeni și a cimitirului Moș Ion Roată.

Conform sursei citate, niciunul dintre aceste obiective nu a fost afectat.

Articolul precedentImagini rare din Parcul Natural Apuseni: o pisică sălbatică îşi urmăreşte prada
Articolul următorJens Stoltenberg: NATO trebuie să se asigure că războiul nu trece de granițele Ucrainei
Jurnalist full-time / Pesimist part-time