Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Omenirea întregistrează un record negativ: emisiile de dioxid de carbon (CO2), asociate cu sistemul energetic global, au crescut cu șase procente în 2021.

Prin urmare, a fost atins un record de 36,3 miliarde de tone metrice.

Conform Agenției Internaționale pentru Energie, acesta este cel mai ridicat nivel dintotdeauna.

Creșterea nivelului de dioxid de carbon la nivel global este cu peste două miliarde de tone metrice mai mare decât recordul absolut înregistrat vreodată, cu mult mai mult decât compensarea înregistrată în anul pandemic anterior”, precizează Agenția Internațională pentru Energie.

Agenția a scos în evidență folosirea cărbunelui pentru energie, pe măsură ce economia mondială și-a revenit din criza generată de COVID-19, arată publicaţia Descoperă.ro.

O altă sursă de poluare este datorată intensificării arderii cărbunelui pentru energie

Restaurarea cererii energetice în 2021 a fost agravată de condițiile meteorologice nefavorabile și de condițiile existente pe piața energetică – în special de creșterile prețurilor la gazele naturale – care au condus la arderea unor cantități și mai mari de cărbune, în ciuda progreselor înregistrate de energia regenerabilă”, se precizeză în comunicat.

Agenția Internațională pentru Energie afirmă că revenirea la emisiile de dioxid de carbon la un nivel similar cu perioada de dinaintea pandemiei a fost cauzată în cea mai mare parte de China, mai arată sursa citată.

În acest stat s-au înregistrat creșteri cu aproximativ 750 milioane de tone metrice 2019 și 2021, potrivit Science Alert.

România are în plan să repornească centralele termice pe bază de cărbune

Ambițiile ecologiste ale UE au sucombat în fața crizei energiei, agravate de războiul din Ucraina.

România urmează exemplul altor țări europene și va reporni unele instalații de producere a energiei electrice pe bază de cărbune”, a anunțat Florin Cîţu, președintele PNL.

Articolul precedentFMI avertizează: Ucraina se va confrunta cu o recesiune profundă
Articolul următorOligarhii ruși nu renunță la bani. Unde își transferă averile de miliarde de dolari
Jurnalist full-time / Pesimist part-time