Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

România redeschide termocentralele pe cărbune.

În acest context, 600 de locuri de muncă vor fi scoase la bătaie. Anunţul a fost făcut, astăzi, 9 martie, de Florin Cîţu.

Ambițiile ecologiste ale UE au sucombat în fața crizei energiei, agravate de războiul din Ucraina. România urmează exemplul altor țări europene și va reporni unele instalații de producere a energiei electrice pe bază de cărbune”, a anunțat președintele PNL.

Cîţu: “Vom vedea dacă avem și cărbune sau va trebui să importăm”

Ieri a fost o discuție mai lungă pe energie. Aseară, premierul s-a întâlnit cu cei de la Complexul Energetic Oltenia și Hunedoara pentru a reporni acele capacități care folosesc cărbune. Este clar că în această situație complicată toată Europa se uită la surse alternative pentru a produce energie. Și România avea deja aceste resurse. Vom vedea dacă avem și cărbune sau va trebui să importăm. Ieri înțeleg comunicatul a fost că vor fi adăugați 300 de Mwh. Asta înseamnă că va trebui să reangajăm 600 de persoane în sectorul energetic, ceea ce este o veste bună pentru acești oameni care au suferit”, a declarat Cîțu, miercuri, 9 martie.

Președintele PNL și al Senatului arată că nu susține o intervenție a statului în piață pentru reglementarea prețurilor la carburant și energie

Într-o altă declaraţie făcută astăzi, Florin Cîţu a abordat şi subiectul reglementării prețurilor la carburant și energie.

Acesta a precizat că nu susține o intervenție în piață, explicând problema ţărilor din jur, state la care s-a ajuns la situaţia de penurie.

Președintele PNL a insistat că rămâne la ideea că o strategie bună ar fi scăderea contribuțiilor, ceea ce ar conduce automat la creșterea veniturilor românilor și i-ar ajuta pe toți românii să suporte mai ușor creșterea prețurilor.

Impactul susținerii de la buget pentru a acoperi facturi este mult mai mare. Ceea ce propun eu lasă banii la buget. Oamenii primesc mai mulți bani și avem posibilitatea de a suporta aceste creșteri“, a explicat Florin Cîţu.

Articolul precedentBogdan Aurescu explică de ce NATO nu poate institui o zonă de interdicţie aeriană asupra spaţiului aerian al Ucrainei
Articolul următorPandemia de Covid-19, în umbra războiului. ONU trage un semnal de alarmă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time