Foto: Radio Eco Natura
Foto: Radio Eco Natura

Modernizarea şi reamenajarea nu ar trebui să distrugă spaţiile verzi. Cu toate acestea, Primăria Călăraşi a marcat, cu vopsea galbenă, zeci de arbori care urmează a fi tăiaţi.

Iniţiativa Civică Parcul Nostru Călăraşi a lansat o petiţie online la care au aderat peste 3.000 de persoane. Se înceracă, astfel, stoparea iniţiativei de a construi un drum de acces auto prin „buza” Parcului Central.

Petiţia împotriva defrişării unei zone din Parcul Central poate fi semnată aici

Conform textului, Primăria Călăraşi are în vedere posibilitatea de a deschide traficul pe Bd 1 Mai, între străzile Sloboziei şi Dobrogei.

Acest lucru nu se poate realiza fără folosirea, în acest scop, a unei fâşii din Parcul Central.

Este motivul pentru care au fost solicitate Primăriei detalii despre execuţia acestei lucrări. Cu toate acestea, nu s-a primit niciun răspuns.

Deja, în Parcul Central, aproape 30 de arbori sunt marcaţi cu vopsea galbenă, mulţi dintre ei având dimensiuni impresionante şi, probabil, peste 40 de ani.

De acest tratament au beneficiat absolut toţi arborii aflaţi în apropierea gardului care mărgineşte parcul pe toată lungimea lui, de la Str. Traian până la Str. Dobrogei, adică exact traseul viitorului „bulevard”.

Iniţiativa Civică Parcul Nostru Călăraşi: “Susţinem proiectul de reamenajare a aleii pietonale din Centrul Vechi, dar dorim să se găsească o altă soluţie pentru decongestionarea traficului, care să nu afecteze integritatea parcului”

Acest proiect împotriva naturii este legat, în discursul primarului, de modernizarea şi reamenajarea pietonalului din Centrul Vechi. Proiectul se realizează cu fonduri europene şi este menit să reducă emisiile de dioxid de carbon. Aşadar, în sprijinul reducerii poluării, Primăria găseşte de cuviinţă să taie o şosea prin Parcul Central. Susţinem proiectul de reamenajare a aleii pietonale din Centrul Vechi, dar dorim să se găsească o altă soluţie pentru decongestionarea traficului, care să nu afecteze integritatea parcului” , se arată în petiţia online.

Articolul precedentPreședintele PMP respinge o alianță cu AUR
Articolul următorTensiuni în coaliția de guvernare. Liberalii, nemulțumiți de colaborarea cu PSD
Jurnalist full-time / Pesimist part-time