Tensiuni în coaliția de guvernare. Liberalii, nemulțumiți de colaborarea cu PSD

Ciolacu a amenințat că dacă PSD iese de la guvernare vor exista alegeri anticipate.

În ședina Biroului executiv al PNL, ce a avut loc luni, mai mulți lideri liberali i-au cerut premierului Ciucă să îi sancționeze pe miniștrii PSD din cauza că și-ar face campanie pe seama lor.

Raluca Turcan, fostul ministru al Muncii, i-a criticat dur pe social-democrați, precizând că au pus stăpânire peste PNRR și își finanțează programul electoral.

„Va solicit apăsat sa oferiți aici un răspuns pe care sa-l cunoască toată lumea legat de renegocierea PNRR. Aceasta nu e o coaliție de guvernare. Să susții în fiecare seară ca PSD vrea creșterea pensiilor, că sunt bani, dar ca PNL sau PNRR nu permit asta, e o abordare de maximă perfidie față de PNL”, a spus Turcan, potrivit G4Media.ro.

PSD amenință cu alegeri anticipate, PNL așteaptă măsuri din partea lui Ciucă

De asemenea, printre liberalii nemulțumiți se numără și prim-vicepreședintele partidului Gheorghe Flutur. Acesta i-a cerut premierului să aibă un dialog cu cei din PSD pentru a opri criticile aduse în ultima perioadă.

Mai mult, fostul ministru al Digitalizării, Florin Roman, i-a transmis lui Ciucă faptul că ministrul social-democrat al Economiei a dat afară toți oamenii pe care PNL i-a pus în funcții, afirmând că o astfel de măsură va destabiliza serios relațiile dintre cele două partide.

La ședința de astăzi a partidului a participat și Robert Sighiartău, care a precizat că secretarii de stat numiți de PNL au fost lăsați fără atribuții de partenerii de coaliție. De asemeneea, Pavel Popescu i-a cerut prim-ministrului să iasă în spațiul public și să spună că Marius Budăi, ministrul Muncii, minte în privința PNRR.

Totodată, în cadrul ședinței BEX, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat că toate soluțiile pe care liberalii le iau trebuie anunțate prima dată în interiorul partidului, după care în public.

”S-a subliniat necesitatea unui mod de lucru cât mai coerent și cât mai sincronizat în cadrul coaliției (…) S-a subliniat importanța lansării de soluții în primul rând în plan intern, în cadrul partidului/coaliției și abia apoi în spațiul public.”, a spus Ionuț Stroe. Discursului acestuia vine în contextul în care Cîțu a anunțat reducerea TVA pe contul său de Instagram, dar fără ca aceste soluții să fi fost discutate în cadrul partidului.

De asemenea, liderul PNL  a comentat și declarațiile lui Ciolacu privind alegerile anticipate, precizând că ar aprecia ca pe viitor să îi dea un telefon dacă are ceva să îi spună.

PSD amenință cu alegeri anticipate dacă iese de la guvernare

Articolul precedentPrimăria Călăraşi taie arbori de dimensiuni impresionante, de peste 40 de ani
Articolul următorBerceanu: “Ilfovul s-a transformat într-un centru de depozitare de deșeuri”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.