Marcel Ciolacu (captură video)

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică seară, la Antena 3, că dacă PSD va ieși de la guvernare vor avea loc alegeri anticipate. Acesta a amintit că a fost de acord să formeze o coaliție alături de PNL cu scopul de a aduce stabilitate într-o perioadă grea pentru țara noastră.  

„Avem concepţii diferite despre lume şi viaţă, eu sunt social-democrat, el spune că e liberal (n.r Florin Cîțu) şi are altă abordare. Sunt şi probleme de fond, dar ar trebui să recunoască faptul că dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare, nu ştiu cum ar fi arătat azi România”, a spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a anunțat de când nu va mai fi obligatorie masca în interior

De asemenea, liderul social-democrat a vorbit și despre criza din energie, acesta afirmând că în România a avut loc o liberalizare haotică și nesustenabilă, prețul fiind mai mare decât în Germania.

„E momentul pentru toţi să găsim soluţia cea mai bună pentru a stabiliza preţul la energie”, a spus Ciolacu.

Totodată, oficialul a mai declarat că pandemia de Covid-19 nu se va termina, dar vor exista mai multe relaxări datorită numărului mic de cazuri și decese. Ciolacu a precizat că persoanele care s-au vaccinat sunt mult mai protejate în fața virusului. Mai mult, Ciolacu a spus că este mulțumit de modul în care ministrul Sănătății Alexandru Rafila a gestionat valul cinci al pandemiei.

„Eu sunt mulţumit de doctorul Alexandru Rafila cum a comunicat şi gestionat. Specialiştii trebuie să fie mai credibili (…) În Rafila şi Adrian Streinu-Cercel am mai mare încredere, dar în domnul Arafat. (…) Am auzit că în următoarele săptămâni vom renunţa la măştile în exterior, ne protejăm fiecare singuri şi învăţăm să trăim cu acest virus”, a adăugat Marcel Ciolacu.

De asemenea, președintele PSD a mai declarat că la venirea lui Rafila în fruntea Ministerului Sănătății, relația cu Arafat nu era tocmai bună, dar situația s-a schimbat treptat. De altfel, acesta e de părere că șeful DSU nu a luat decizii de rea-credință în timpul primului val, care a luat pe toți pe nepregătite.

Ciolacu îi acuză pe cei de la USR că au aruncat România în haos cu liberalizarea energiei

Articolul precedentJaful din facturi este opera „statului eșuat”, care a dat „undă verde” afacerilor speculative. Energia produsă de stat, vândută anticipat, până prin 2025
Articolul următorMinistrul Apărării, îngrijorat de posibilitatea unui conflict armat în Ucraina
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.