Sursa foto: G4media.ro

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat, la Digi 24, că Rusia are de gând să se folosească de deterioarea situației din Donbass pentru un atac asupra Ucrainei, acuzând-o de dublu discurs.

Totodată, oficialul a mai precizat că oficialii ruși au încercat să „liniștească lumea”, anunțând că unele trupe s-au retras de la granițele Ucrainei, însă realitatea a fost alta. Dîncu a vorbit și despre discursul președintelui Ucrainei, care a spus că se simte „singur” și a cerut sprijin din partea Alianței Nord-Atlantice.  

„Suntem într-o situaţie destul de complicată în acest moment. (…) Se pare că este tot mai aproape posibilitatea unui conflict armat în Ucraina vor continua provocările din Donbass”, a spus ministrul Apărării.

Emmanuel Macron le-a propus lui Vladimir Putin și lui Joe Biden să aibă o întâlnire directă

 De asemenea, Dîncu a mai precizat că o invazie rusească asupra Ucrainei va avea consecințe asupra aprovizionării cu energie, iar migrația cetățenilor ucraineni către țara noastră ar fi foarte probabilă.

„Am discutat şi în bilateralele de la Bruxelles şi aici (n.r. la Munchen) am discutat despre capabilităţile şi crearea de capabilităţi pentru posibile migraţii, oamenii care fug din calea războiului şi vor ajunge pe teritoriul României şi Poloniei”, a spus Vasile Dîncu.

Totodată, ministrul Apărării a adăugat că soldații Alianței Nord-Atlantice care au venit în țara noastră au rol și de a lucra cu posibilii migranți, precizând că există, în momentul de față, mai mulți specialiști în acest domeniu.

Reamintim că duminică, președintele Franței a avut un dialog cu omologul său rus timp de aproape două ore pentru a ajunge la un armistițiu în estul Ucrainei.

Macron l-a sunat și pe președintele Ucrainei, pe premierul britanic și pe președintele american, anunțând că Biden este de acord să se întâlnească cu Vladimir Putin pentru a discuta despre detensionarea situației din Est.

Secretarul american de stat Antony Blinken a anunțat că Biden este dispus să se întâlnească „oricând” și în „orice format” cu Putin, pentru a evita un război în Europa. Și Casa Albă a confirmat că preşedintele american Joe Biden a fost de acord „în principiu” să se întâlnească cu omologul său rus, Vladimir Putin, atâta timp cât nu decide invadarea Ucrainei.

Vasile Dîncu, în conflict cu limba engleză. Ce mesaj a transmis oficialilor de la Bruxelles

Articolul precedentPSD amenință cu alegeri anticipate dacă iese de la guvernare
Articolul următorIrineu Darău, senator USR: „Noua conducere din USR este de fapt vechea conducere. Noua conducere trebuie să schimbe macazul”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.