Sursa foto: Stirile ProTV

Vasile Dîncu a trecut printr-un moment tensionat la întâlnirea miniștrilor apărării din țările alianței NATO la Bruxelles, unde a participat la o ceremonie alături de Mircea Geoană și ministrul apărării din Grecia, Nikolaos Panagiotopoulos.

După discursul secretarului adjunct al NATO și al ministrul apărării din Grecia, câteva propoziții în limba engleză i-au creat mari probleme lui Dîncu.

Acesta a fost vizibil agitat și s-a încurcat de mai multe ori în timpul discursului, oficialul având dificultăți în a pronunța unele cuvinte.

Pacea din Europa, amenințată. NATO caută soluții pentru rezolvarea situației tensionate din Est

„Vom fi mai eficienți în termeni de achiziții, costuri și stocuri cu scopul de a atinge un nivel mai înalt de operabilitate. Suntem nerăbdători să lucrăm alături de alți membri ai inițiativei pentru un rezultat în beneficiul tuturor. Vă mulțumesc!”, a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Încă de la începutul discursului, Mircea Geoană a părut rușinat de situație, dar spre sfârșit, acesta a zâmbit când Dîncu a terminat de vorbit, informează Știri de Cluj. De asemenea, ambii miniștri ai apărării au fost invitați, alături de Mircea Geoană, să își facă o poză.

Reamintim că Vasile Dîncu are în CV trecute, la limbi străine, limba franceză și limba engleză, dar acest lucru nu s-a simțit la întâlnirea de la Bruxelles. De asemenea, și premierul Nicolae Ciucă are probleme cu limba engleză.

La reuniunea miniștrilor apărării de la Bruxelles s-a discutat despre crearea a patru grupuri tactice militare în Europa de Sud-Est, formate din 1.000 de militari, în Bulgaria și România, fiind luate în calcul și Slovacia și Ungaria.

Din cauza agresiunilor venite din partea Rusiei, mai multe ţări aliate au anunţat că vor participa la consolidarea flancului estic al NATO.

Reamintim că Alinața Nord-Atlantică a decis închiderea biroului diplomatic din Kiev pentru că situația tensionată cu Moscova nu dă semne de dezescaladare. Alianța își va muta personalul la Liov, oraș la 70 de km distanță de granița cu Polonia.

De asemenea, și Regatul Unit, Statele Unite, Canada şi Australia şi-au mutat ambasadele de la Kiev la Liov.

Dîncu susține că România este pregătită pentru efectele colaterale care ar putea fi legate de un conflict între Rusia și Ucraina

Articolul precedentDeșeuri toxice arse, găsite la marginea Bucureștiului
Articolul următorPreședintele Ucrainei, discurs memorabil la Conferința de Securitate de la Munchen. Europa se pregătește de război
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.