Berceanu: “Ilfovul s-a transformat într-un centru de depozitare de deșeuri”

Munții de plastic și cauciucuri s-au transformat în scrum

Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a vorbit despre episodul recent de incendiere ilegală de deșeuri, din Bolintin Vale.

La marginea Capitalei, autoritățile au descoperit mari cantități de deșeuri toxice arse, în special cauciucuri, cabluri electrice şi resturi provenite din dezmembrări auto.

Fumul toxic este respirat, zi de zi, de locuitorii Capitalei

De exemplu, săptămâna trecută, rețelele care măsoară calitatea aerului din București au înregistrat depășiri de aproape 700% pentru cel mai periculos indice de poluare în marile orașe, scrie B1TV, citat de Radio Eco Natura.

Octavian Berceanu a vorbit despre acest fenomen și efectele lui

Depozitele de cauciucuri și alte deșeuri sunt dispuse concentric în jurul Bucureștiului, pornind de la Glina, Chiajna, Popești Leordeni, 1 Decembrie, Țintești, Ștefănești – le găsim peste tot. Din păcate, Ilfovul s-a transformat într-un centru de depozitare legală de deșeuri. Există deșeuri și inflamabile și deșeuri periculoase pentru că la Bolintin au ars și deșeuri periculoase, dar și deșeuri din materiale de construcții”, a declarat Fostul șef al Gărzii de Mediu.

Pompierii din Giurgiu au fost chemați într-o misiune de stingere a unui incendiu de vegetație, scăpat de sub control

Aproximativ 10 hectare de vegetație uscată pe care se aflau, însă, și cauciucuri uzate sau diverse alte materiale plastice au ars.
Reprezentanții Gărzii de Mediu au fost prezenți la fața locului pe toată durata acțiunii.

Pompierii din două județe au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu de proporții în localitatea Bolintin Vale, din județul Giurgiu.

Primele verificări arată că unii localnici ar fi vrut să ardă niște deșeuri plastice și cauciucuri

Flăcările au cuprins și vegetația din jur și până la urmă focul s-a extins pe aproape 10 hectare, iar un nor negru de fum a acoperit toată zonă, mai arată sursa citată.

În ajutor au fost chemați și pompierii din București, care au ajuns la locul incendiului cu două autospeciale.

Articolul precedentTensiuni în coaliția de guvernare. Liberalii, nemulțumiți de colaborarea cu PSD
Articolul următorZile decisive pentru Europa. Mircea Geoană: „Timpul pentru diplomaţie încă nu s-a încheiat”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time