Octavian Berceanu (Foto: Brașov Metropolitan)

Fostul șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu (USR), a postat pe pagina sa de Facebook un videoclip în care se observă norii de fum proveniți de la arderile ilegale din jurul Capitalei. El a precizat că focurile ard neîntrerupt în trei locații, iar fumul ajunge să se simtă până în București.

 „Suntem în județul Ilfov și aici am numărat trei locații unde sunt arse deșeuri în acest moment. În Ștefăneștii de Sus, peste autostradă, pentru că sunt lângă autostradă, iarăși focurile ard neîntrerupt. În zona Pantelimon ard de asemenea focuri, în zona Plumbuita sunt de asemenea focuri și uite așa se împute Bucureștiul”, a spus Berceanu pe Facebook.

Ilfov și arderea deșeurilor pe câmp  

Mai mult, Berceanu e de părere că Ilfovul a devenit epicentrul infracționalității de mediu din România, o adevărată capitală a „arderilor ilegale.” De asemenea, el a mai precizat că arderea deșeurilor este de 4000 de ori mai toxic decât lemnul ars.  

„Ilfov este capitala arderilor ilegale din România și este de asemenea și capitala corupției în ceea ce înseamnă deșeurile din România”, a mai precizat fostul șef al Gărzii de Mediu. În clipul postat duminică seară pe Facebook, Berceanu a mai spus că norul negru de fum e împins de la munte înspre București.

Totodată,  Octavian Berceanu a mai scris pe Facebook despre Garda de Mediu că „bate Times New Roman” după postarea în care ei susțin că fumul degajat de la arderille maselor plastice provin de la un grătar. El a sesizat la 112 arderea ilegală și susține că fumul se putea observa de pe Aeroportul Otopeni.

„Calitatea de „fum de grătar” o puteți  evalua personal. Cred ca au sesizat-o piloții si turistii care au aterizat pe Aeroportul Otopeni  timp de 40 de minute”, a mai scris pe Facebook.

Garda de Mediu în acțiune

În acest weekend, cu ajutorul unei drone, inspectorii Gărzii de Mediu au confiscate tone de deșeuri ilegale din comuna Sintești. În această zonă de pe lângă București au loc dezmembrări în aproape fiecare curte. În urma controalelor s-au dat amenzi în valoare de 350 de mii de lei și au confiscat peste 12 tone de metal și 3 tone de caucicuri

De asemenea, cea mai mare „captură”  a fost un autocar ce era parțial dezmembrat într-o gospodărie din Sintești.

Tone de deșeuri descoperite cu drona, lângă Capitală

Articolul precedentAvionul care îi va aduce acasă pe românii blocați în Africa de Sud a decolat în cursul nopții
Articolul următorMinistrul Educaţiei face o demonstraţie video de utilizare a unui test de salivă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.