O aeronavă TAROM a plecat, în noaptea de duminică spre luni, spre Africa de Sud, pentru a repatria campionii naționali la rugby și pe alți cetățeni români. Mai multe state din Europa au anulat zborurile spre 8 țări din sudul Africii din cauza noii tulpini de coronavirus.

Conform Ministerului de Externe, avionul care a plecat din România ar urma să ajungă înapoi, în țară, marți dimineața. Ministerul de Externe a anunțat că sunt 39 de români care vor fi repatriați cu această cursă specială. Alături de aceștia, în aeronava TAROM vor primi locuri și alți cetățeni europeni.

39 de români vor fi repatriați

Marius Popescu, purtătorul de cuvânt al TAROM, a precizat că aeronava va efecuta o escală în Kenya, după care un alt echipaj va prelua conducerea și va decola către Johannesburg, Africa de Sud.

Aeronava TAROM are 116 locuri, dar doar 90 de locuri vor fi ocupate ca această aeronavă să zboare cât mai mult. Cetățenii europeni care vor urca la bordul aeronavei vor fi redistribuiți în funcție de necesitățile scontate.

Reamintim că Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a precizat duminică după-masă că toți cetățenii români care se află în Africa de Sud să contacteze autoritățile, dacă doresc să părăsească țara. Mai mult, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetățenilor români să ia legătura cu campaniile aeriene, precum și cu misiunile diplomatice și consulare ale țării noastre din acea zonă.

Noua tulpină Omicron a fost descoperită în mai multe state din Europa

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a menționat că noua tulpină sud-africană va ajunge și la noi în țară. Altfel spus, tulpina Omicron va ajunge peste tot. „În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China”, a precizat Raed Arafat.

Reamintim că nu există, pentru moment, destule informații cu privire la impactul tulpinei Omicron asupra sănătății umane, dacă răspunde sau nu la vaccin.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că noua tulpină descoperită în Africa de Sud este de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta.

Raed Arafat, despre mutaţia Omicron: „Tulpina va ajunge peste tot”

Articolul precedentPrahova pierde Sfinxul și Babele
Articolul următorBerceanu: „Ilfov a devenit epicentrul infracționalității de mediu din România”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.