Sursa foto: Antena 3
Sursa foto: Antena 3

În cadrul unui briefing la Guvernul României, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a precizat că noua tulpină descoperită în Africa de Sud va ajunge și în țara noastră. Mai mult, secretarul de stat e de părere că mai devreme sau mai târziu, tulpina Omicron va deveni cea dominantă și va ajunge peste tot. „În final, tulpina va ajunge peste tot. Nimeni nu va putea s-o oprească, am văzut asta când a început pandemia în China”, a precizat Raed Arafat.

Mai mult, șeful DSU a mai menționat că nu există încă destule date cu privire la impactul tulpinei asupra sănătății, dacă răspunde sau nu la vaccin. „Deci, astea toate sunt acum lucruri care se analizează de către specialiști, pentru a veni cu concluziile lor în următoarele săptămâni”, a spus Arafat.

Îngrijorare la nivel global din cauza noii tulpini de coronavirus

Reamintim că tot mai multe țări europene au decis să limiteze accesul pentru cetățenii din statele unde s-a descoperit tulpina Omicron. Șeful DSU a dat asigurări că România va aplica regulile pe care le aplică restul statelor din Uniunea Europeană.

Raed Arafat a îndemnat, din nou, la imunizare, aceasta fiind singura soluție pentru a opri următoarele valuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Șeful DSU a precizat că până în acest moment, vaccinurile au fost funcționale pe toate tulpinile apărute. „Vaccinul în continuare protejează și este soluția pentru a opri următoarele valuri. Să vedem cum ajunge tulpina asta, dacă va deveni predominantă… Poate între timp se vor găsi soluții tot prin modificarea vaccinurilor”, a mai spus Raed Arafat.

Reamintim că Ministerul Sănătății a decis ca toți românii care vin din țările africane să intre în carantină pentru 14 zile.

Astăzi, 28 noiembrie, Germania a declarat că a detectat un total de trei cazuri de nouă variantă de coronavirus Omicron. De asemenea, în Olanda, din cei 61 de pasageri infectați cu COVID-19, veniți din Africa de Sud, 13 dintre ei au fost dedectați cu noua tulpină africană.

Europa se confruntă, totodată, cu proteste în multe state din cauza restricțiilor impuse de autorități privind noua tulpină. Peste 40 de mii de oameni au ieșit pe străzile din Austria din cauza deciziilor de a carantina persoanele nevaccinate.

Un avion Tarom va zbura la Pretoria și va aduce românii blocați acolo

Articolul precedentUn avion Tarom va zbura la Pretoria și va aduce românii blocați acolo
Articolul următorMii de oameni s-au adunat în Praga într-o manifestație anti-restricții
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.