Decizie șocantă a Tribunalului Vâlcea. După ani de zile în care tot românul a știul că Babele și Sfinxul sunt în județul Prahova, judecătorii vâlceni au decis că cele două monumente ale naturii sunt pe teritoriul administrativ al Dâmboviței.

Cauza a fost strămutată de la Curtea de Apel Ploieşti la Tribunalul Vâlcea, iar judecătorii vâlceni au stabilit alte limite teritoriale pentru cele două judeţe, într-un proces care durează de aproximativ 20 de ani. Procesul a fost intentat de Comuna Moroeni, Orașului Bușteni și ani de zile cele două autorități locale au jonglant cu diverse probe pentru a demonstra că au dreptate.

Anunţul privind soluţia procesului a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.  

“Mă bucur să le transmit dâmboviţenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a avut câştig de cauză în procesul cu judeţul Prahova, vecinii noştri susţinând că atât Sfinxul, cât şi Babele se află pe teritoriul lor.  Deşi sentinţa nu este definitivă, toate instanţele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale judeţului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul şi Babele vor rămâne pe teritoriului judeţului nostru”, a anunțat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Disputa administrativă dintre cele două judeţe durează de aproximativ 20 de ani. Faţă de hotărârile pronunţate de Tribunalul Vâlcea, Prefectura Prahova, Consiliul Judeţean Prahova şi autorităţile locale din Buşteni au formulat deja recurs, potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată.

Articolul precedentDragnea, avertisment: „Acest guvern nu este făcut pentru a salva România”
Articolul următorAvionul care îi va aduce acasă pe românii blocați în Africa de Sud a decolat în cursul nopții
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...