Sursa foto: Youtube

Companiile și consumatorii cu venituri reduse vor primi sprijin din partea Guvernului bulgar, în contextul în care prețurile la energie și alimente a crescut considerabil în ultimele săptămâni.

Executivul a anunțat, miercuri, un set de măsuri anticriză în valoare de 1,1 miliarde de dolari, iar premierul bulgar Kiril Petkov a amintit că toți reprezentanții coaliției de guvernare au fost de acord cu prevederile pachetului.

Astfel, în următoarea perioadă, TVA-ul la pâine va fi eliminat, pensiile vor fi majorate, familiile tinere vor plăti mai puține taxe la stat și vor exista, totoată, subvenții la carburanți.

Pe lângă aceste noi măsuri, amintim de cele adoptate deja care au păstrat neschimbate prețurile la energie electrică pentru gospodării încă din iulie 2021. Mai mult, au fost acordate despăgubiri companiilor pentru costurile ridicate cu energia.

Bulgaria a luat fața României. În 2024 va trece la moneda Euro

Măsurile sunt o oportunitate pentru a-i sprijini pe cei mai vulnerabili, care sunt în cel mai mare pericol de pe urma impactului inflaţiei şi au un accent specific pe combustibili şi energie. Pachetul garantează că standardul de viaţă pentru toţi cetăţenii bulgari va fi menţinut „, a declarat premierul Kiril Petkov, potrivit spotmedia.ro.  

Din 1 iulie 2022, potrivit planului, pensiile de stat vor fi majorate cu 20%, TVA-ul la pâine va fi eliminat timp de un an, asemenea TVA-ul la încălzire și gaze naturale pentru gospodării va fi de 9% timp de 12 luni.

Totodată, Guvernul a decis să ofere o reducere de 0,25 de leva pentru litrul de benzină, motorină, GPL și metan până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, potrivit specialiștilor, pachetul de măsuri adoptat de Guvernul de la Sofia nu va majora ținta de deficit bugetar, de 4% din PIB-ul Bulgariei pentru anul curent și va fi finanțat prin creșterea veniturilor din taxe.

Citește și articolul despre: Bulgaria: După data de 31 mai, refugiații pot rămâne în hoteluri, dacă hotelierul decide să le acopere cheltuielile

Articolul precedentMinistrul de Interne: „Relaţia bilaterală dintre România şi SUA este foarte puternică”
Articolul următorSenatorul UDMR Laszlo Fejer se duce să-i felicite pe cei maghiarii care au dorit să arunce România în aer, la propriu. Cei doi extremiști, premiați, oficial, la Budapesta
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.