Sursa foto: Facebook/ Lucian Bode

Ministrul de Interne Lucian Bode a participat la aniversarea a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului Strategic România-SUA, la Washington. Acesta a menționat faptul că relația dintre cele două țări este foarte puternică și a evoluat, de-a lungul timpului, foarte bine.

„Comunitatea de români de aici a avut o contribuţie deosebită în acest sens. Sprijinul oferit de SUA în aceşti ani a fost definitoriu şi a întărit profilul politic, economic şi de securitate al României în lume”, a scris Bode pe o rețea de socializare.

Totodată, ministrul de Interne a mai precizat că va consolida și dezvolta, în continuare, Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA, precum şi relaţia transatlantică.

O delegaţie a ministerului Afacerilor Interne, condusă de Lucian Bode, a efectuat o vizită oficială în SUA, în perioada 16 – 18 mai. Florin Cîțu a fost în vizită în capitala Statelor Unite în urmă cu două luni

De asemenea, Lucian Bode a amintit că în această perioadă dificilă pentru întreg continentul european, din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, relațiile dintre România și Statele Unite trebuie extinse și consolidate.

„Este un moment propice pentru a extinde acțiunile noastre către provocările comune cu care ne confruntăm, având în vedere că traversăm una din cele mai grave crize umanitare și de securitate de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. România a fost, este și va rămâne un partener de nădejde al Statelor Unite ale Americii!”, a mai spus Lucian Bode.

În urmă cu o zi, ministrul de Interne a avut o întrevedere cu directorul Biroului de Monitorizare și Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Departamentul de Stat, Kari Johstone.  

În cadrul discuțiilor, cei doi au vorbit despre prioritatea pe care problematica traficului de persoane pentru Guvernul României.

„Am evidențiat progresele și rezultatele pozitive înregistrate de către autoritățile române, obținute în strânsă colaborare cu societatea civilă, în prevenirea și combaterea traficului de persoane. România dispune de instrumentele necesare pentru un răspuns adecvat la provocările generate de acest tip de criminalitate, respectiv structuri, legislație, strategii și planuri de acțiune.”, a mai spus Lucian Bode.

Citește și articolul: Lucian Bode și schimbarea PNL: „Trebuie să ne asumăm o misiune de unificare a dreptei”

Articolul precedentCâți bani cheltuie românii într-o vacanță în Germania
Articolul următorGuvernul bulgar oferă lecții lui Ciolacu și Ciucă. Ce măsuri anticriză urmează să fie aplicate în Bulgaria
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.