Sursa foto: Pixabay

Planurile românilor pentru vacanță au cunoscut o schimbare profundă în ultimii ani, aceștia fiind mult mai dornici să-și petreacă vacanța la munte, în natură.

Potrivit Organizației Germane pentru Turism, aproape 1 milion de români au vizitat Germania în 2021, o creștere cu 15% față de 2020. De asemenea, bugetul mediu turiștilor români a fost de 589 de euro.

Germania ocupă locul 2 în Europa ca destinație preferată de majoritatea turiștilor europeni pentru călătoriile în natură.

„Acestea fiind cel mai popular tip de vacanţă în Germania. Interesul crescut pentru vacanţele în natură se vede şi în planurile de călătorie ale turiştilor români”, se arată în raportul publicat de Organizația Germană pentru Turism, informează Agerpres.  

Cei mai mulţi români călătoresc în Germania pentru vacanţe urbane şi culturale

Totodată, aproape 37% dintre vizitele românilor în Germania au ca destinație vacanța și petrecerea timpului liber, iar 32% călătoresc în interes de afaceri și 30% pentru a-și vizita familia sau prietenii.

Printre efectele pandemiei se numără creșterea interesului turiștilor pentru excursiile și vacanțele în natură, aceștia evitând pe cât posibil o vacanță în marile orașe.

Potrivit Organizației Germane pentru Turism, în următorii ani ar urma să crească cererea pentru vacanțele în natură, în contextul în care Germania are 16 parcuri naționale, 104 parcuri naturale și 16 rezervații ale biosferei UNESCO.

”Indiferent că eşti amator de drumeţii sau relaxare la centre spa, Germania are câte puţin din fiecare. Sunt 300.000 km de trasee marcate de mers pe jos, peste 76.000 km de trasee pentru biciclete şi 350 de staţiuni balneare certificate. Aceste rute sunt întinse pe întreg teritoriul Germaniei şi sunt extrem de diverse. Traversează zone rurale sau urbane şi facilitează experienţe culturale şi culinare deosebite”, mai arată organizaţia.

Reamintim că Organizaţia Germană pentru Turism este asociația turistică națională a Germaniei ce dezvoltă strategii și produse pentru extinderea imaginii pozitive a destinațiilor turistice germane în străinătate.

Citește și articolul despre: „Sex, droguri și păcănele” – rețeta turismului, inventată de un viceprimar al Galațiului „implementată” și de CFR Călători

Articolul precedentPercheziții în țară și în Marea Britanie într-un dosar de trafic de minori, act sexual cu un minor și pornografie infantilă
Articolul următorMinistrul de Interne: „Relaţia bilaterală dintre România şi SUA este foarte puternică”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.