La acest moment, clubul se confruntă cu probleme serioase, iar suporterii sunt cu „sufletul la gură”. Dinamo este în insolvență, iar Ionuț Negoiță, fostul patron, va afla pe 13 aprilie, dacă va fi condamnat pentru bancrută frauduloasă, potrivit portalului instanțelor. Este, de fapt, acuzația procurorilor din timpul în care Dinamo s-a confruntat cu prima în insolvență(n.r. 2014).
Ionuț Negoiță a fost trimis în judecată alături de avocatul Cristian-Valentin Gheorghiţă, Elena Cosma, Cătălin Dascăl, Dascăl Insolvency SPRL şi R&I Group SPRL (fostă ZRP Insolvency SPRL). Prejudiciul stabilit de procurori este de 10 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, Ionuț Negoiță și ceilalți inculpați au fraudat statul român și au scos ilegal bani din conturile clubului Dinamo.
Dinamovistul Negoiță află în aprilie dacă merge la închisoare. Nu o „are la suflet” pe judecătoarea care va decide
Instanța a rămas în pronunțare, după dezbaterile finale. Practic, după cinci ani de dezbateri, amânări, se va pronunța o decizie în acest caz care vizează statul român. ANAF, Administrația Fondului pentru Mediu, Primăria Sector 2, ITM, Institutul Național de Medicină Sportivă și clubul Dinamo sunt părți civile în acest dosar.
Negoiță și avocatul Cristian-Valentin Gheorghiţă nu o au la suflet pe judecătoarea care va decide în primă instanță, Adina Radu. Cei doi au recuzat-o încă de anul trecut, pe motiv de bănuială legitimă cu privire la imparțialitate, dar cererea a fost respinsă. În toamna anului trecut, Ziarul de Investigații a cerut copie de pe rechizitoriul acestui dosar, în baza legii privind accesul liber la informație, iar judecătoarea mai sus menționată s-a ferit să ofere acces la informația solicitată, pentru a nu mai fi recuzată de inculpați, potrivit surselor noastre autorizate.
Cu toate acestea, informația este publică, dezbaterile procesului nu sunt „cu ușile închise”, iar Ghidul CSM în relația cu mass-media prevede exact că ni se putea transmite ceea ce am solicitat. Acest lucru demonstrează că Justiția din România nu e capabilă să înțeleagă mecanismele transparenței. Dacă judecătorul de caz ar fi înțeles că „se supune numai legii”, așa cum prevede Constituția, nu s-ar fi temut de o nouă cerere de recuzare formulată de inculpați.
Ionuț Negoiță este inculpat și într-un alt dosar penal, de evaziune fiscală în afaceri imobiliare.