Sursă foto: www.g4media.ro
Sursă foto: www.g4media.ro

Deputatul AUR George Simion a invitat mai multe partide politice să constituie Polul Conservator, o alternativă la actuala conducere.

Printre partidele pe care liderul AUR le-a contactat se numără PMP, PNŢCD, Alternativa Dreaptă și Coaliţia pentru Naţiune.

Simion a declarat în scrisoarea trimisă partidelor că în momentul de față, „eșichierul politic din România este caracterizat de o puternică confuzie doctrinară şi ideologică”, precizând că absența unei oferte consistente de dreapta reprezintă cauza esențială pentru criza prin care trece România.

Cristian Diaconescu (PMP) l-a invitat pe George Simion la ședința cu liderii de filiale

De asemenea, cofondatorul AUR e de părere că actuala coaliție de guvernare reprezintă „o soluție improvizată și nocivă”, precizând că această situație trebuie depășită.

„Rezolvarea poate veni numai prin constituirea unei veritabile alternative de dreapta. Cu acest scop iniţiem constituirea Polului Conservator. Vă invităm să identificăm împreună obiectivele şi căile de acţiune comune”, se arată în scrisoare.

Totodată, Simion a amintit că Polul Conservator va avea ca valori și principii libertatea şi unicitatea persoanei, credinţa şi morala creştină, familia, tradiţia şi cultura, ca expresii ale identității naționale.

George Simion e convins că va reuși să coaguleze o forță redutabilă care să guverneze țara pentru binele poporului român.

„Cu fermitate şi înţelepciune, cu realism de neam şi ţară, ştim că, împreună, suntem în măsură să coagulăm o forţă redutabilă care să guverneze, slujind temeinic interesului naţional şi prosperităţii naţiunii. România are nevoie azi, mai mult ca oricând, de oameni politici vrednici şi truditori”, a mai spus liderul AUR.  

Acesta a vorbit și despre o posibilă alianță cu PMP, după ce liderul partidului, Cristian Diaconescu, l-a invitat la ședința cu liderii de filiale.

„Publicul ar trebui să ştie că AUR face alianţă doar cu românii şi, în rest, noi nu vrem să cooperăm cu un PMP în viitoarea guvernare, cu un PMP condus de Tomac”, a spus Simion, potrivit G4media.ro.

Reamintim că joi seară, Diaconescu a vorbit cu Simion despre o posibilă fuziune sau o alianță a celor două partide. Liderul AUR le-a promis celor de la PMP că o să îi ajute să facă un grup parlamentar.

Scandal în PMP după ce Cristian Diaconescu s-a arătat încântat de o colaborare strânsă cu AUR

Articolul precedentFără ţigări aruncate în natură: Rangerii din Braşov sunt nevoiţi să împartă scrumiere portabile
Articolul următorDinamovistul Ionuț Negoiță va afla în curând dacă va fi condamnat. De ce s-a ferit judecătorul de caz să ofere detalii din dosar la cererea Ziarului de Investigații. Detalii exclusive
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.