Sursa Foto: Facebook

Un lider gol, lipsit de discernământ”, așa a fost catalogat președintele PMP de către europarlamentarul Eugen Tomac, după ce au apărut informații potrivit cărora Cristian Diaconescu ar înclina către o fuziune sau alianță cu partidul lui George Simion, AUR.

Chiar ieri, Cristian Diaconescu l-ar fi invitat pe George Simion la ședința cu liderii de filiale, acestora fiindu-le puse pe masă cele două variante, promisiunea fiind aceea că, în schimb, PMP va primi sprijin necondiționat pentru a-și face grup parlamentar, prin transferul a 14 parlamentari de la AUR.

Discuțiile vin chiar înaintea congresului PMP, anunțat pentru sâmbătă, 19 februarie, convocat de Eugen Tomac, și în urma căruia Cristian Diaconescu ar urma să fie schimbat din funcția de președinte, pe care a obținut-o în martie 2021.

În acest context, Eugen Tomac, care ar dori să se reîntoarcă la conducerea PMP, a criticat destul de acid gestul lui Diaconescu, opinând că apropierea de AUR va distruge partidul.

„În PMP nu există tabere. Noi am luat o decizie în urmă cu un an de a ne valida un lider pe care-l credeam cu toții altfel. Astăzi, fiecare membru al partidului nostru a putut vedea un lider gol, lipsit de discernământ. Care într-un moment de criză, în loc să incerce să unească partidul, a încercat să-l pună, în disperare, pe tarabă. Este un comportament iresponsabil.

Este un comport condamnabil. Și nu mă așteptam de la un om care are atâta experiență să cadă în genunchi în fața lui Simion. Este un comportament de-a dreptul iresponsabil pe care-l condamn.

Și îmi pare rau că am ajuns în acest punct, eu am lucrat cu dânsul pe mai multe proiecte. Ce am văzut astăzi mi-a produs o stare de dezamăgire cum nu o pot exprima în cuvinte”, a declarat Eugen Tomac aseară la Realitatea PLUS.

Reacția nu a întârziat să apară, la doar câteva ore Cristian Diaconescu postând pe Facebook un mesaj la fel de acid: „Aud că într-o emisiune publică, dl. Eugen Tomac s-a referit la mine ca fiind „lipsit de discernământ”. Am un singur comentariu la această atitudine. Îi doresc lui Eugen Tomac să trăiască 100 de ani, timp în care să încerce să obţină pentru România, împreună cu prietenii săi, măcar jumătate din ceea ce am realizat eu în ultimii 30 de ani. Din păcate, Eugen Tomac are, inclusiv în partid, mai multe probleme pe care eu personal nu i le pot soluţiona”.

Nu este pentru prima oară când cei doi se duelează în declarații. În urmă cu câteva săptămâni, liderul PMP îl acuza pe Tomac că a blocat partidul și că „aruncă acuzații” la adresa sa, „în speranța că va acoperi haosul generat”.

Articolul precedentFostul prefect de Giurgiu a ajuns secretar de stat la Interne
Articolul următorMilițiile separatiste din Donbass își avertizează veteranii să fie pregătiți pentru mobilizare