Foto: Ştirile Pro TV
Foto: Ştirile Pro TV

Alexandru Hodakovski, unul dintre liderii politici din autoproclamata Republică Populară Donețk, a transmis pe Telegram că “toți cei care doresc să se reîntoarcă în rândurile miliției ar trebui să fie pregătiți”.

La întâlnirile anterioare cu veteranii s-a discutat algoritmul acțiunilor și s-au indicat locurile de adunare. Vă voi informa cu privire la data și ora adunării prin toate mijloacele disponibile”, a scris Hodakovski, potrivit Reuters.

În urmă cu 10 zile, același lider a cerut Rusiei să trimită 30 de mii de soldați în estul Ucrainei, pentru a apăra republicile sepratiste.

Începând de miercuri și mai ales pe parcursul zilei de joi, armata ucraineană și separatiștii au făcut tot mai multe schimburi de tiruri de artilerie și armament greu, acuzându-se reciproc de încălcarea acordului de încetare a focului.

Ciocnirile au provocat îngrijorare în rândul țărilor NATO, SUA declarând că Rusia ar putea să le folosească ca pretext pentru a ataca Ucraina. Moscova neagă planul de a invada țara vecină, dar Vladimir Putin a vorbit de un “genocid” în Donbass. Deși Rusia susține că a început retragerea trupelor din jurul Ucrainei, liderii NATO nu cred acest lucru, imaginile din satelit arătând, potrivit acestora, mai de grabă o suplimentare a trupelor.

Duminică ar trebui să se încheie și exercițiile armatei ruse din Belarus, unde Rusia a dus cel puțin 30 de mii de soldați, avioane, tancuri și baterii de rachete, care pot încercui rapid Kievul.

Articolul precedentScandal în PMP după ce Cristian Diaconescu s-a arătat încântat de o colaborare strânsă cu AUR
Articolul următorMinistrul Agriculturii nu renunţă la plafonarea preţurilor la alimente
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...