Sursa: Facebook

Mai este loc de numiri în funcții, ieri premierul Nicolae Ciucă dându-și semnătura pentru a aduce schimbări la vârful Ministerului Afacerilor Interne.

Conform unei decizii semnate de Ciucă și publicate aseară în Monitorul Oficial, MAI are un nou secretar de stat, în persoana Anetei Matei. Documentul are un singur articol: „Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Aneta Matei se numește în funcția de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne”.

Originară din Giurgiu, Aneta Matei a deținut funcția de prefect al județului. În martie anul trecut, posibil pentru că nu era în tabăra liberală potrivită, Aneta Matei a fost schimbată din funcție de Florin Cîțu, care era pe atunci premier.

Acum, potrivit presei locale din Giurgiu, principala atribuţie a Anetei Matei ar fi chiar coordonarea prefecţilor din țară. Aceasta vine pe funcția eliberată tot ieri, odată cu o altă decizie semnată de Ciucă.

Astfel, Ciucă l-a eliberat din această funcție pe Gabriel Marius Mureșan, care mai avea doar o lună până să împlinească un an de când era secretar de stat la MAI. Mureșan este membru PNL din organizația Satu Mare.

Nu doar la MAI au operat astfel de schimbări ieri. Potrivit unor decizii similare ale prim ministrului, a fost eliberat din funcție și Ion Vasile – secretar de stat al Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în locul căruia a fost numit Georgian Pop, precum și Liviu Brătescu, care până ieri a fost secretar de stat la Ministerul Culturii. În locul acestuia a fost numită Diana-Ștefana Baciuna. Alte numiri au fost cele ale lui Ștefan Rohnean – președinte, cu rang de secretar de stat al Agenției Naționale Anti-Doping, și a lui Florin-Sergiu Dobrescu – în funcția de secretar de stat la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Articolul precedentIohannis, mulțumit de cum funcționează Guvernul
Articolul următorScandal în PMP după ce Cristian Diaconescu s-a arătat încântat de o colaborare strânsă cu AUR