Sursa foto: Aleph News

Klaus Iohannis a declarat, joi, de la Bruxelles, că Executivul condus de Nicolae Ciucă a avut rezultate în ultima perioadă, precizând că este mulțumit de cum funcționează Guvernul.

Cu toate acestea, șeful statului e de părere că mai e nevoie de „armonizare între poziții” în coaliție.

(…) Eu sunt mulțumit de cum funcționează guvernul. În coaliție, sigur, este încă multă nevoie de armonizare între poziții și este nevoie de foarte multe contacte pentru a găsi punctele comune cele mai bune și pentru a negocia punctele divergente. Sunt optimist că într-un final aceste chestiuni vor intra într-o normalitate”, a spus președintele României.

Iohannis: „Știm ce avem de făcut”

De asemenea, șeful statului a mai declarat că Uniunea Europeană este pregătită cu un pachet de sancțiuni pentru Rusia, în cazul în care va invada Ucraina. Totodată, Iohannis a vorbit și despre capacitatea țării noastre de a primi imigranți ucraineni, dacă va fi nevoie.  

„Suntem pregătiţi pentru această situaţie şi în chestiuni de impact economic suntem pregătiţi. Avem şi noi măsuri specifice pregătite (…) Noi ne dorim o soluţie dipomatică, nu îşi doreşte nimeni o soluţie de tip sancţiuni, ci ne dorim ca această situaţie de pe Flancul Estic să fie  detensionată prin dezescaladare şi prin calmarea tensiunilor”, a spus Iohannis.

Șeful statului a adăugat că Uniunea Europeană rămâne unită și va face front comun împotriva agresiunii venite din partea Rusiei, precizând că acesta este „cel mai important mesaj și cel mai puternic” pe care blocul comunitar îl transmite Kremlinului.

„Important de reţinut că noi, România, suntem hotărâţi să continuăm într-un format care va fi găsit în perioada următoare pentru a rămâne acolo implicaţi în rezolvarea chestiunilor”, a mai spus Iohannis.

Întrebat dacă a vorbit cu omologul său francez despre aderarea României la Spațiul Schengen, Iohannis a precizat că a avut discuții pe acest subiect cu altă ocazie.

„(…) Cu toţii, împreună, suntem conştienţi că această situaţie trebuie rezolvată. Însă este un proces, după cum ştim deja, foarte lung, cu foarte multe evaluări şi evaluări intermediare”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Reamintim că președintele României participă, în perioada 17-18 februarie, la cel de-al VI-lea Summit Uniunea Europeană (UE) – Uniunea Africană (UA), organizat la Bruxelles.

Secretarul general Jens Stoltenberg către Iohannis: „România nu este singură”

Articolul precedentRusia, pregătită de război. Ce mesaj a transmis Statelor Unite
Articolul următorFostul prefect de Giurgiu a ajuns secretar de stat la Interne
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.