sursă foto: captură video Youtube

Imediat cum a izbucnit incendiul în Cartierul Francez, echipată în costum de pompier(pentru protecție, desigur), Clotilde Armand a scris pe Facebook cine sunt vinovații pentru această distrugere: fosta administrație a Sectoturului 1 București, mai exact, fostul primar, Daniel Tudorache.

Clotilde Armand susține că a verificat documentațiile de urbanism, emise nelegal în opinia ei. Cu toate acestea, a omis un lucru esențial, pentru buna informare a publicului: mansarda care a luat este situată pe strada VIRGIL MADGEARU nr 25 A și din documentele obținute de noi nu are nicio legătură cu construcția menționată pe Facebook, (FOST HOTEL – SITUATA IN STR. VIRGIL MADGEARU 27). Prin urmare, cele două clădiri sunt distincte.

În ceea ce privește clădirea situata în strada Virgil Madgearu 25A, aceasta a fost autorizata încă din anul 2004 și recepționată în anul 2005 când a fost autorizată la nivelul de înălțime care îl are și în prezent. Dezvoltatorul nu a fost societatea Persepolis Development Srl , așa cum susține Clotilde Armand, ci persoana fizica Manochehr Saadati Sohi și societatea Antrefrig Srl.

Autorizația de construire- strada Virgil Madgearu nr 25A
Lavinia Paul era secretar la data emiterii autorizației, funcție pe care o deține și în prezent

Clotilde Armand a indus în eroare opinia publică din nou? Documentele obținute de noi arată că „mută” public un incendiu de dragul discursului politic

Construcția din Str. Virgil Madgearu 27 – fosta hotel Persepolis, (care nu are legătură cu construcția din Str. Virgil Madgearu 25A, a carei mansarda a ars) a fost realizată în anul 2002 cu funcțiunea apartamente de locuit, regim de înălțime de S+P+2E.

Autorizația emisă în 2004

Ulterior, acesteia i s-a schimbat destinația în hotel și după o perioada de exploatare s-a revenit la destinația de locuințe iar în anul 2011. În baza prevederilor legale de la aceea vreme, s-a început procedura de autorizare a proiectului de supraetajare a clădirii, numai că autoritatea publica de la acel moment a aprecia că este necesar întocmirea unei noi documentații de urbanism – PUZ, apreciere ce era din cauza faptului că reprezentanții primăriei nu cunoșteau noile reglementari normative apărute. Din aceste motive, au apărut litigii pe rolul instanțelor din București, care au obligat societatea să demoleze construcțiile.

Autorizație emisă în 2004, semnată de secretarul Primăriei Sector 1 București, Lavinia Paul

Concret, realizarea lucrărilor au fost realizate in conformitate cu prevederile art. 32 alin. (1) lit. e) din Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, care menționează că se pot autoriza lucrări similare cu cele efectuate de pe strada Virgil Madgearu 27 – fosta hotel, nu mansarda blocului care a a ars, fără elaborarea unei documentații de urbanism( PUZ) până la nivelul clădirilor învecinate in frontul preexistent.

Așa cum reiese din documentele postate de noi, pe ambele autorizații de construire apare semnătura Laviniei Paul, secretar al Pirmăriei Sector 1 București, la vremea emiterii acestora, funcție pe care o deține și în prezent. Astfel, este greu de crezut că actualul primar al Sectorului 1 București nu s-a putut informa corespunzător.

De asemenea, din datele noastre, clădirea care a luat foc ar fi fost dotată cu hidranți, însă, presiunea nu a fost corespunzătoare la nivel exterior, aspect pe care ar fi trebuit să-l verifice Primăria Sector 1 București, condusă de Clotilde Armand.

Citește și: O investiție atipică sub egida Clotilde Armand: Constructorii angajați de Primăria Sector 1 București vor fi „păziți” de două firme de consultanță

Articolul precedentPetre Daea: ”Primele sume de bani au plecat spre fermieri!”
Articolul următorUn post TV a cumpărat un tablou pictat de Hitler, iar publicul va decide dacă lucrarea va fi sau nu distrusă
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”