Clotilde Armand Foto-Ziarul de Investigatii

Primăria Sector 1 București, condusă de Clotilde Armand, are o investiție „atipică”. Potrivit datelor publice de pe SEAP(Serviciul Electronic de Achiziții Publice), Primăria Sector 1 București a cheltuit 1,12 milioane de lei pentru monitorizarea lucrărilor realizate de constructori și de proiectanți, deși angajații acestei unități-administrative au atribuții clare, în acest sens. Firmele care vor merge ppe teren să vadă cine și cum montează borduri sunt: SC Techno Vision Consulting SRL și SC Venturo Investment SRL. Pentru cele două firme, contractarea a fost ușoară, deoarece Primăria Sector 1 București a simplificat procedura de atribuire a contractelor publice și a împărțit suma, astfel încât să nu existe mai mulți „pretendenți” sau contestații la licitațiile publice.

Putem numi această investiție „atipică”, deoarece angajații Primăriei au atribuții directe pentru verificarea lucrărilor din Sectorul 1 București. Mai exact, este o cheltuială publică în plus, iar firmele respective ar trebui să apeleze tot la funcționarii publici, pentru a cunoasște fiecare lucrarea urbană din acest sector.

O investiție atipică sub egida Clotilde Armand: Constructorii angajați de Primăria Sector 1 București vor fi „păziți” de două firme de consultanță

Pentru Clotilde Armand nu este, însă, nicio pagubă, cel puțin așa susține pe Facebook, deoarece evită contactul direct cu jurnaliștii care chiar au întrebări. Primarul Sectorul 1 București susține că a economisit bani de la serviciul de salubritate și îi va împărți tuturor celor care au domiciliul în acest sector, pentru a „depăși perioada de criză”. Concret, fiecare familie din Sectorul 1 București ar urma să primească suma de 1000 de lei, ajutor pentru plata facturilor.

Vom vedea astfel de măsuri tot mai des prin Europa. Iar cei care ne acuză că la Sectorul 1 oferim acest sprijn financiar sau că măsura noastră e una populistă, socialistă etc… se vor înșela”, a transmis Clotilde Armand.

Dacă e o măsură populistă, acest lucru se va reflecta în votul cetățenilor, iar dacă nu este legală, instituții precum Curtea de Conturi, parchete, instanțe, vor decide dacă este o posibilă deturnare de fonduri.

Vă reamintim, zin.ro a arătat cu documente, în exclusivitate, că primarul Clotilde Armand a indus în eroare opinia publică în cazul pretinsului prejudiciu Romprest(operator de salubrizare). Ea a susținut pe Facebook că a demarat procese pentru recuperarea sumelor de bani plătite acestei societăți în mod necuvenit, însă, demersurile în instanță au fost inițiate de fosta conducere a Primăriei Sector 1 București. Puteți(re)citi aici.

Articolul precedentCulmea tupeului: Un preot își construiește vilă în creierii munților, distrugând un întreg ecosistem (VIDEO)
Articolul următorO firmă parteneră Unibet, suspectă de trucarea pariurilor sportive. Poliția a intrat pe fir și detaliază schema infracțională. Detalii exclusive
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”