Clotilde Armand Foto-Ziarul de Investigatii

Clotilde Armand, edilul Sectorului 1 București, se poate numi „culmea anticorupției”. Spunem acest lucru, deoarece ne aflăm în posesia unor informații explozive, care pun sub semnul întrebării integritatea celei care pune presa „la colț”.

Primăria Sector 1 București a încheiat un acord de colaborare cu Direcția Generală Anticorupție pentru derularea unui proiect cu fonduri europene. Se numește „Prevenirea conflictului de interese, prevenirea incidentelor de integritate, transparentizarea proceselor de achiziție publică, deschiderea datelor și implicarea cetățenilor și a mediului de afaceri în adoptarea deciziilor la nivel local” și a luat startul în urmă cu un an. Într-adevăr, România are nevoie de un astfel de program, dar Clotilde Armand s-a autonumit manager de proiect.

Deși chiar ea l-a anunțat pe rețelele de socializare în urmă cu un an, într-un răspuns pe Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu cea mai mare seninătate, Primăria Capitalei ne spune că NU derulează un astfel de proiect. Răspunsul este complet fals, având în vedere Dispoziția nr.1334/05.04.2022. Cu alte cuvinte, în luna aprilie a acestui an, s-a autonumit manager de proiect.

Clotilde Armand crede că îi duce în eroare pe jurnaliști. Este suspectă de incompatibilitate

În ceea ce privește informațiile pe care ni le solicitați cu privire la proiectul „Prevenirea conflictului de interese, prevenirea incidentelor de integritate, transparentizarea proceselor de achiziție publică, deschiderea datelor și implicarea cetățenilor și a mediului de afaceri în adoptarea deciziilor la nivel local reprezintă doar o parte dintre direcțiile de acțiune care trebuie promovate și implementate la nivelulul Sectorului 1 al Municipiului București alături de identificarea și adaptarea celor mai bune practici în domeniul prevenirii și combaterii corupției”, vă comunicăm faptul că Primăria Sectorului 1 nu derulează, în acest moment, un astfel de proiect”, se arată în adresa pe care ne-a transmis-o Primăria Sector 1 București, la data de 28.09.2022.

Iată acordul încheiat între Primăria Sector 1 București și Direcția Generală Anticorupție: Sunt două proiecte finanțate, dar Clotilde Armand vorbește doar despre unul, pentru a nu se da în vileag

Zin.ro a intrat, însă, în posesia unor informații care o dau în vileag pe incoruptibila Clotilde Armand. Din protocolul de colaborare cu DA rezultă că sunt trei proiecte anticorupție care au fost/sunt în desfășurare. La solcitarea noastră, Primăria Sector 1 București a făcut referire doar la unul dintre acestea, pentru a nu se afla că s-a autonumit manager de proiect.

Acordul încheiat între DGA și Primăria Sector 1 Bucuresti

Edilul Primăriei Sector 1 București susține că se derulează doar proiectul: „ Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție” .

Deși noi am cerut negru pe alb să ni se comunice nominal persoanele responsabile de acesta, instituția mai sus amintită nu ne-a transmis acest lucru.

Acordul încheiat între DGA și Pirmăria Sector 1 București

Doar instanța de contencios-administrativ poate obliga această instituție să ne răspundă complet la toate întrebările formulate.

Surpriza vine de la A.N.I: „Generează o situație de incompatibilitate”

Agenția Națională de Integritate(ANI) a formulat deja un punct de vedere cu privire la faptul că primarul Sectorului 1 București, Clotilde Armand, s-a autonumit manager de proiect: „generează o situație de incompatibilitate”.
„𝘋𝘪𝘯 𝘪𝘯𝘵𝘦𝘳𝘱𝘳𝘦𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘮𝘢𝘵𝘪𝘤ă 𝘢 𝘱𝘳𝘦𝘷𝘦𝘥𝘦𝘳𝘪𝘭𝘰𝘳 𝘭𝘦𝘨𝘢𝘭𝘦 𝘪𝘯𝘤𝘪𝘥𝘦𝘯𝘵𝘦, 𝘰𝘱𝘪𝘯ă𝘮 𝘤ă 𝘦𝘹𝘦𝘳𝘤𝘪𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘧𝘶𝘯𝘤𝘵𝘪𝘦𝘪 𝘥𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘮𝘢𝘳 𝘴𝘪 𝘢 𝘤𝘦𝘭𝘦𝘪 𝘥𝘦 𝘮𝘢𝘯𝘢𝘨𝘦𝘳 𝘥𝘦 𝘱𝘳𝘰𝘪𝘦𝘤𝘵 𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘥𝘳𝘶𝘭 𝘶𝘯𝘪𝘵𝘢̆𝘵̦𝘪𝘪 𝘢𝘥𝘮𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘢𝘵𝘪𝘷 𝘵𝘦𝘳𝘪𝘵𝘰𝘳𝘪𝘢𝘭𝘦 𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘪̂𝘴̧𝘪 𝘥𝘦𝘴𝘧𝘢̆𝘴̦𝘰𝘢𝘳𝘢̆ 𝘢𝘤𝘵𝘪𝘷𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦𝘢 𝘥𝘦 𝘢𝘭𝘦𝘴 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘭 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘳𝘦𝘢𝘻𝘢̆ 𝘰 𝘴𝘪𝘵𝘶𝘢𝘵̦𝘪𝘦 𝘥𝘦 𝘪𝘯𝘤𝘰𝘮𝘱𝘢𝘵𝘪𝘣𝘪𝘭𝘪𝘵𝘢𝘵𝘦, 𝘢𝘷𝘢̂𝘯𝘥 𝘪𝘯 𝘷𝘦𝘥𝘦𝘳𝘦 𝘥𝘪𝘴𝘱𝘰𝘻𝘪𝘵̧𝘪𝘪𝘭𝘦 𝘢𝘳𝘵.87 𝘢𝘭𝘪𝘯.1 𝘭𝘪𝘵.𝘤 𝘴𝘢𝘶 𝘭𝘪𝘵.𝘬 𝘥𝘪𝘯 𝘓𝘦𝘨𝘦𝘢 161/2003″, susțin oficialii A.N.I.

Curat, anticorupție, cum ar spune Caragiale! Sancțiunile pentru această stare de incompatibilitate pot fi atât penale/(și)administrative. Clotilde Armand își poate pierde funcția de primar al Sectorului 1 București, iar Prefectura Capitalei poate să ceară legal acest lucru.

Iată, aceste lucruri nu le veți putea citi pe canalul de comunicare al USR, respectiv pe pagina de Facebook a primarului Clotilde Armand. Primarul Sectorului 1 București își încheie postările cu această afirmație: „Iată, ce nu veti citi/vedea la televiziunile plătite de PNL și PSD”. În cazul acesta, stimată doamnă, ce veți mai spune? Cum justificați „transparența” în administrația publică, câtă vreme duceți presa în eroare?

Citește și: Clotilde Armand, „scoasă la tablă” de unii consilieri locali. Un nou episod de manipulare a opiniei publice, regizat de edilul Sectorului 1 București(I)










Articolul precedentUn celebru producător executiv și scriitor a fost acuzat pentru agresiune sexuală
Articolul următorAllen Coliban, primarul Brașovului, în vizorul DNA. Pasiunea pentru fotbal îl poate duce în boxa acuzaților
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”