Clotilde Armand Foto-Ziarul de Investigatii

Cu toate acestea, nu suntem singurii care se plâng că este imposibil să obținem informații de interes public de la Primăria Sector 1 București, condusă de Clotilde Armand. Vom relata acest lucru detaliat și episodic, deoarece de aproximativ un an de zile, încercăm să comunicăm în mod oficial cu reprezentanții acestei instituții publice. De asemenea, mai mulți reporteri au sesizat că nu primesc răspunsuri la întrebările formulate, iar unii dintre consilierii locali se află în aceeași situație. Lipsa de transparență pe care o manifestă Clotilde Armand nu poate conduce decât la o manipulare a opiniei publice.

Iată ce spune alesul local Gheorghe Dinu(PNL): „Ne-am întrebat de ce Clotilde Armand refuză să pună la dispoziția publicului Procesul Verbal și Raportul din urma inspecției efectuate de Curtea de Conturi la Primăria Sectorului 1.

Descoperirile sunt șocante! Efectiv cu aproape fiecare acțiune pe care o face, cu fiecare zi în care intră în biroul de primar, Armand încalcă legea.

Principalele constatări ale Curții de Conturi: valoarea cumulată a erorilor/abaterilor de la legalitate și regularitate constatate însumează 48.558.306 lei.

Achiziția unor servicii de pază pentru unități de învățământ, unități sanitare și piețe agroalimentare în valoare de 12.290.595 lei, cu nerespectarea procedurilor în privința demonstrării urgenței și cu încălcarea principiilor nediscriminării și tratamentului egal”, menționează Gheorghe Dinu.

Un nou episod de manipulare a opiniei publice, regizat de edilul Sectorului 1 București(I)

Recent, zin.ro a arătat cu documente că, în mod fals, Clotilde Armand susține că s-a constituit parte civilă în cazul Romprest, pentru recuperarea unui prejudiciu, demers inițiat, de fapt, de fostul edil al Primăriei Sector 1 București, Daniel Tudorache. Raportul întocmit de Curtea de Conturi, scos la iveală cu ajutorul consilierilor locali, arată, în fapt, că actualul primar al Sectorului 1 București pune bugetul public în pericol, prin înregistrarea unor facturi duble pentru serviciile de salubritate.

Riscul efectuării plăților duble unor operatori de salubritate, având același obiect de activitate cu cel al unui contract aflat în derulare.-𝐄𝐥𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐨𝐜𝐮𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐭̦𝐢𝐞𝐢 𝐬̦𝐢 𝐝𝐞𝐫𝐮𝐥𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐫𝐨𝐜𝐞𝐝𝐮𝐫𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐚𝐜𝐡𝐢𝐳𝐢𝐭̦𝐢𝐞 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐝𝐞𝐬𝐟𝐚̆𝐬̦𝐮𝐫𝐚𝐭𝐞 𝐢̂𝐧 𝐚𝐜𝐞𝐞𝐚𝐬̦𝐢 𝐳𝐢, e𝐟𝐞𝐜𝐭𝐮𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐩𝐥𝐚̆𝐭̦𝐢 𝐧𝐞𝐝𝐚𝐭𝐨𝐫𝐚𝐭𝐞”, citează consilierul local Gheorghe Dinu din raportul Curții de Conturi, pe care l-a solicitat personal.

Clotilde Armand atacă din nou presa

Supărată că unele aspecte din activitatea sa ies la iveală prin intermediul presei, Clotilde Armand nu mai contenește să se victimizeze, atacând presa. Într-o postare pe Facebook(singurul canal prin care transmite doar ce dorește), primarul Sectorului 1 București scrie: „M-am gândit să vă spun ceva despre care nu veți auzi în presa cumpărată de PNL și PSD(…)Am semnat un acord cu Banca Europeană pentru Investiții pentru a ne oferi consultanță pentru îmbunătățirea planului de siguranță rutieră pe care am început să-l implementez în Sectorul 1”, a scris Clotilde Armand, fără a da curs tuturor solicitărilor din partea presei în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public.

Citește și: Locuitorii din Sectorul 1 București sunt mințiți prin omisiune? DNA și Clotilde Armand vorbesc despre „prejudiciul Romprest”, asupra căruia judecătorii încă nu s-au pronunțat. Document

Articolul precedentPetre Daea: ”Sunt acolo unde se generează politicile europene în domeniul agriculturii”
Articolul următorAu fost efectuate 146 de percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală, delapidare și tăiere de arbori, fără autorizație, din fondul forestier național
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”