Sursă foto: Facebook/Ministerul Afacerilor Interne
Sursă foto: Facebook/Ministerul Afacerilor Interne

Ministerul Afacerilor Interne din România a precizat că 146 de percheziții au fost efectuate de Poliția Română alături de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Acțiunile au avut sprijinul ANAF, Gărzii Forestiere, Jandarmeriei și Inspectoratulului General de Aviație al MAI.

Persoanele în cauză erau bănuite de evaziune fiscală, spălarea banilor, tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național și delapidare.

Cele 146 de percheziții au avut loc în municipiul Bucureşti şi în județele Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Constanța, Dolj, Harghita, Iași, Ialomița, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Suceava, și Teleorman

Vizate au fost 39 de sedii sociale și 57 de puncte de lucru ale unor firme, dar și 33 de domicilii ale unor persoane fizice.

Modul lor de operare s-a constituit în două grupări, în județul Suceava, și controlau 20 de societăți comerciale, cu obiect principal de activitate în domeniul silvic, respectiv „Exploatarea forestieră”, „Silvicultură şi alte activităţi forestiere”, „Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontană”, „Tăierea şi rindeluirea lemnului” și Comerţ cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare”, se arată în comunicatul publicat de Ministerul Afacerilor Interne din România.

MAI: Modul nostru de acțiune: după documentarea activității infracționale, am intrat direct, pe uși, porți, care au fost deschise sau pe care le-am deschis noi

Unii au fost treziți de noi, alții, mai harnici, erau chiar la lucru… Dis-de-dimineață. Prognoza meteorologică spune că astăzi va fi senin. Bucurați-vă de soare! Unii nu o mai pot face pentru o perioadă!”, au precizat reprezentanții MAI, pe contul de Facebook.

Articolul precedentClotilde Armand, „scoasă la tablă” de unii consilieri locali. Un nou episod de manipulare a opiniei publice, regizat de edilul Sectorului 1 București(I)
Articolul următorMinistrul Mediului ia în considerare instalarea de garduri electrice destinate protecției gospodăriilor împotriva atacurilor animalelor sălbatice
Jurnalist full-time / Pesimist part-time