Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Într-un comunicat postat pe contul de Facebook, Tanczos Barna, ministrul Mediului din România, a precizat că a fost prezent în cadrul unei întâlniri cu președintele Consiliului Județean Harghita.

Potrivit declarațiilor oferite de ministru, subiectele discuțiilor au fost gestionarea deșeurilor, condițiile de finanțare destinate infrastructurii actuale, dar și programul de sprijin pentru instalarea de echipamente și dispozitive de tipul gardurilor electrice.

Ministerul Mediului oferă finanțare de 100%, din PNRR

Astăzi am avut o întâlnire de lucru cu președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba. Am discutat despre dezvoltarea sistemului de gestionare a deșeurilor și despre modul în care programele de finanțare derulate de Ministerul Mediului pot eficientiza infrastructura actuală. Am clarificat condițiile de finanțare și am înlăturat toate obstacolele din calea depunerii cererilor”, a transmis ministrul Mediului din România.

În egală măsură, Tanczos Barna a adăugat că fiecare oraș poate depune cerere de finanțare pentru insule ecologice digitalizate.

În plus, absolut orice localitate poate aplica pentru centre de colectare cu aport voluntar.

Tanczos Barna: ”Am discutat, de asemenea, despre programul de sprijin pentru instalarea de echipamente și dispozitive de tipul gardurilor electrice”

L-am informat pe președintele consiliului județean că în bugetul AFM avem alocate fonduri pentru o nouă sesiune de finanțare. Am extins lista solicitanților eligibili, astfel încât să poată primi finanțare și societățile comerciale, întreprinderile familiale și composesoratele”, a explicat Tanczos Barna.

Mai mulți activiști pentru protecția mediului au precizat că animalele sălbatice nu sunt hrănite în pădure și este nevoie urgentă de instalarea de garduri electrice.

De asemenea, aceștia au explicat că, în realitate, se încearcă scoaterea unor specii de pe lista animalelor protejate, cu scopul de a încuraja și menține activă vânătoarea de trofee.

Articolul precedentAu fost efectuate 146 de percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală, delapidare și tăiere de arbori, fără autorizație, din fondul forestier național
Articolul următorPolițiștii atrag atenția: ”Vă rugăm să conduceți prudent și regulamentar”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time