Sursa: Facebook

Fotbalul îi poate crea probleme serioase edilului Allen Coliban. DNA a început urmărirea penală in rem(cu privire la faptă) în cazul SR Brașov – Scotch Club, relatează playsport.ro, care citează newsvb. Mai exact, este vorba despre primul an din mandatul lui Coliban, când a avut triplă calitate: primar, președinte al Consiliului Director al ACS FC Brașov – Steagu Renaște, membru fondator al acestei asociații. Totodată, procurorii o au în vizor și pe Camelia Clem, concubina primarului Coliban, întrucât a cooptat-o în asociație.

Cei doi au fondat,  în mai 2021, Asociația FC Brașov – Steagu Renaște. Coliban, la fel ca toți colegii săi din USR sunt cunoscuți fani ai asociațiilor. El a anunțat cu surle și trâmbițe că dă viață clubului istoric de fotbal al FC Brașov, iar prin HCL 319/27.05.2021. Astfel, Consiliul Local a aderat la ACS Scotch, care-și schimbă denumirea în Asociația Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul renaște. Astfel, Coliban, devine președinte al Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Brașov – Steagul renaște, deși este primar, lucru interzis pentru aleșii locali. Clubul de fotbal a primit bani din bugetul public, în mai multe etape, până a ajuns la un milion de euro, pe vremea când Coliban și concubina sa erau membri fondatori. Mai mult decât atât, sediul asociației mai sus amintite are sediul la domiciliul primarului Coliban, susține newsbv.

Allen Coliban, primarul Brașovului, în vizorul DNA. Pasiunea pentru fotbal îl poate duce în boxa acuzaților

În iunie 2021, cei doi amorezi(Allen Coliban și Camelia Clen) depun cerere de retragere din asociație, însă, nu la instanța care a acordat personalitate juridică acestei entități, potrivit legilor în vigoare. Orice modificare în componența unei asociații se trece în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor menținut de judecătoriile care decid înființarea acestora. Prin urmare, procurorii vor trebui să decidă dacă Allen Coliban se face vinovat de abuz în serviciu, iar ANI îl poate cerceta pentru o posibilă stare de incompatibilitate cu funcția de primar.

În mod surprinzător, Coliban știa că urma să demisioneze din asociație, dar susține că a pus la dispoziția Primăriei Brașov o asociație deja înființată, deoarece colegii săi de alianță nu s-au mișcat mai repede cu actele.

Am spus de la început că demersul de transfer va fi însoțit de demisia mea din Asociație, ceea ce s-a și petrecut”, a declarat Allen Coliban, pentru playsport.ro.

Această formă de posibilă incompatibilitate este cea mai des întâlnită, potrivit rapoartelor publice ANI. Prin urmare, este imposibil ca edilii să nu cunoască efectele legii administrative.

Citește și: Culmea anticorupției: Clotilde Armand s-a numit singură manager de proiect și a încasat bani ilegal. Este suspectă de incompatibilitate și pe jurnaliști îi duce în eroare

 

Articolul precedentCulmea anticorupției: Clotilde Armand s-a numit singură manager de proiect și a încasat bani ilegal. Este suspectă de incompatibilitate și pe jurnaliști îi duce în eroare
Articolul următorCannabis găsit printre alimente, într-un colet adus din Spania; un bărbat a fost arestat după ce a încercat să introducă droguri în penitenciar
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”