Sursă foto: Facebook/Laura Codruța Kovesi
Sursă foto: Facebook/Laura Codruța Kovesi

Într-un mesaj transmis cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruța Kovesi a afirmat că DNA a demonstrat ce înseamnă o instituţie independentă.

În egală măsură, procurorul-şef al Parchetului European le transmite mulţumiri angajaţilor DNA pentru că au demonstrat curaj şi nu au renunţat.

Laura Codruța Kovesi: ”În cei 20 de ani, DNA a demonstrat ce înseamnă să fii o instituţie independentă”

În mesajul transmis, procurorul-şef a explicat că, în toți acești ani, s-au efectuat investigaţii faţă de persoane care păreau de neatins şi s-a demonstrat că legea este egală pentru toţi.

I-aţi făcut mândri pe români, i-aţi făcut să creadă în instituţii, i-aţi făcut să creadă în statul de drept. Prin munca voastră aţi contribui la schimbarea mentalităţilor, la sensibilizarea societăţii cu privire la gravitatea fenomenului corupţie„, a declarat Kovesi, potrivit Știri pe Surse.

”Astăzi, vreau să vă mulţumesc tuturor pentru solidaritate, curaj şi hotărâre, pentru că nu aţi renunţat”

Îmi amintesc de anii în care am lucrat împreună în DNA. Multă muncă, vremuri dificile, am fost supuşi unor atacuri constante din cauza investigaţiilor noastre, dar noi am continuat cu profesionalism şi consecvenţă. Acesta a fost cel mai bun răspuns, ne-au făcut mai puternici. Astăzi, vreau să vă mulţumesc tuturor pentru solidaritate, curaj şi hotărâre, pentru că nu aţi renunţat. O instituţie este puternică la fel ca persoanele care o fac să funcţioneze. Sunteţi inimile generoase, minţile strălucitoare, curajoşi şi puternici. Este un privilegiu al Parchetului European de a colabora cu dumneavoastră. Oh, da, cred că sunt în măsură să facă această comparaţie şi cred că trebuie să fiţi foarte mândri”, a adăugat Laura Codruța Kovesi.

Procurorul șef a ținut să adauge că, în activitatea sa de zi cu zi la EPPO, păstrează aceeaşi determinare şi aceeaşi hotărâre, acelaşi spirit pe care l-a avut când a lucrat împreună în DNA.

Articolul precedentStatul Haiti traversează o criză umanitară fără precedent
Articolul următorEmilia Șercan apare într-un articol scris de cea mai mare rețea internațională de jurnalism
Jurnalist full-time / Pesimist part-time