Sursa: Facebook

Viorica Dăncilă, în prezent președinte al partidului NOI, a fost invitată aseară la Realitatea TV, unde a vorbit inclusiv despre alegerile din 2024 și potențialii candidați la prezidențiale.

Chiar dacă a subliniat că „NOI” nu a stabilit un candidat la prezidențialele care urmează peste doi ani, fostul premier a afirmat că ar fi pregătită pentru o confruntare, inclusiv cu… Laura Codruța Kovesi.

Firește, totul este doar un exercițiu de imaginație, Dăncilă subliniind că „nu am spus că voi candida la prezidențiale. Până atunci, venim cu soluții la problemele actuale”.

Iar problemele actuale le știm, mai greu este pentru toți să găsească soluții. Inclusiv pentru fostul premier și președinte al PSD, care consideră că în acest moment suntem conduși de „o coaliție care ne spune mereu „vom analiza”, „vom face”. (…) Aș vrea să nu mai venim cu fraze de genul „vom face”, „vom analiza”, ci am luat această măsură și am calculat care este impactul ei”.

În partidul NOI este un statut care stabilește cum se va face candidatura. Din fiecare organizație se va face câte o propunere. Tocmai pentru a maximiza candidatura. E greu să spun pe cine voi pune ștampila. (…)

Românii sunt pregătiți pentru orice scenariu la prezidențialele din 2024, dar trebuie să creionăm profilul candidatului. Pentru România, e necesar unul care să aducă pacea în interiorul țării, să aducă consens, dar să fie și empatic față de oameni. E nevoie de un candidat care să iubească România și pe români.

Nu știu dacă doamna Kovesi are aceste capacități, decizia aparție electoratului. (…) Fiecare tebuie să vină cu un program, vrea să văd o confruntare directă, așa cum am cerut eu în 2019. Trebuie să vedem dacă doamna Kovesi candidează. Nu m-aș teme de o confruntare cu ea.

Totuși, este doar un scenariu. Trebuie să ținem cont de modul cum evoluează lucurile. Ca să generăm încredere, noi, politicienii, trebuie să venim cu soluții la problemele românilor”, a opinat aceasta pentru sursa citată.

Articolul precedentRomânia, pe ultimul loc în Europa la numărul de autoturisme raportat la numărul de locuitori
Articolul următorUniunea Europeană a găsit o soluție pentru a scăpa de dependența gazului rusesc: importul de gaze naturale din Israel