Sursa foto: Facebook/ Viorica Dăncilă

Viorică Dăncilă a anunțat că va candida pentru funcția de președinte al Partidului Națiune Oameni Împreună- NOI, la congresul ce va avea loc mâine, 11 aprilie, în Sala „Amfiteatru” din incinta Institutului Naţional de Statistică.

Acesta este primul congres al partidului la care fostul prim-ministru al României a aderat, după ce a plecat din PSD. Pentru funcția de președinte executiv și-a depus candidatura Francesco Șerban, iar pentru cea de secretar general, Cornelia Baloș.

De asemenea, la congres se vor alege și cei cinci vicepreședinți ai partidului NOI.

„Primul Congres al Partidului Națiune Oameni Impreună, își va alege mâine, 12 aprilie, noua conducere. Voi candida pentru funcția de președinte și sunt convinsă că alături de colegii mei, oameni noi, integri, cu viziunea pe care o aduc cu sine pot produce soluții pentru România. Este necesar ca oamenii pregătiți să-și găsească și în politică un loc demn de abilitățile lor”, a postat Viorica Dăncilă pe o rețea de socializare.

Despărțirea de PSD și revenirea „în forță” în politica românească

La sfârșitul lunii martie, fostul lider social-democrat a anunțat că pleacă din PSD, după o perioadă de 26 de ani. Dăncilă a declarat în acea perioadă că nu se mai regăsește în partidul pe care l-a condus, precizând că noua conducere a trădat electoratul, a dezamăgit încrederea acordată de mulți români.

„Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine”, a spus Dăncilă.

Reamintim că Viorica Dăncilă a devenit prim-ministrul României pe 29 ianuarie 2018, după demisia lui Mihai Tudose. Șederea la Palatul Victoria a fost de scurtă durată, Guvernul condus de Dăncilă fiind dat jos printr-o moțiune de cenzură pe 10 octombrie 2019.

Totodată, Dăncilă a candidat la alegerile prezidențiale din același an, unde a  pierdut în turul al doilea de scrutin, după ce a obținut 33,91% din voturi, împotriva președintelui actual Klaus Iohannis. Mai mult, fostul lider PSD a fost angajată  pe postul de consultant al guvernatorului Mugur Isărescu în 2021.

Citește și: Ciolacu este „devastat” după ce Viorica Dăncilă a demisionat din PSD

Articolul precedentAsociația Fermierilor din România (AFR): ”Dacă nu plouă, producţiile vor fi şi mai mici”
Articolul următorUn suspect de furt a evadat din sediul Poliției din București. Bărbatul era încătușat, dar nesupravegheat
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.