Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov anchetează mai multe persoane care ar fi implicate într-o adevărată rețea pentru obținerea în mod fraudulos a permiselor de conducere auto.

Până acum, 6 suspecți din dosar au primit mandate de reținere pentru o perioadă de 24 de ore, totul după șase percheziții domiciliare efectuate la imobilele unor persoane fizice și societăți – 5 mandate pe raza județului Brașov și unul pe raza județului Galați.

Acțiunea a fost efectuată de ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciile Județene Anticorupție Brașov și Galați, cu sprijinul Inspectoratelor Județene de Jandarmi Brașov, Galați și Grupării Mobile de Jandarmi Constanța. Astăzi, au fost puse în executare 14 mandate de aducere a suspecților la sediul PT Brașov, aceștia fiind bănuiți că erau implicați în constituirea unui grup infracțional organizat în legătură cu obținerea permiselor de conducere auto.

Procurorii anchetează însă și infracțiuni de fals intelectual, cumpărare de influență și trafic de influență, fapte comise începând cu anul 2013. Sumele, potrivit DGA, erau cuprinse între 2.500 – 5.000 de euro.

Din materialul de urmărire penală administrat în cauză, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că, în perioada 2013 – 2020, persoane fără calitate specială, cu sprijinul mai multor școli de șoferi, dar și cu sprijinul unei persoane fără calitate specială, contra unor sume de bani, își stabileau reședința pe o perioadă de un an în județul Brașov, cu scopul de a parcurge cursurile unor școli de șoferi, ulterior acestui fapt să poată participa la proba scrisă pentru a obține permisul de conducere în mod fraudulos.

Mai exact, în ziua derulării probei teoretice la examenul propriu–zis, era prezent un candidat fals, înscris legal, iar care pe timpul examenului teoretic, le comunica candidaților răspunsurile corecte. Sumele de bani oferite de cei care doreau să obțină în mod fraudulos permisul de conducere erau cuprinse între 2.500 – 5.000 de euro pentru fiecare permis obținut”, au detaliat cei de la DGA.

Articolul precedentAngajat în Primăria Pașcani, sub control judiciar pentru mită de mii de euro: promitea inclusiv locuri de muncă
Articolul următorRomânia, pe ultimul loc în Europa la numărul de autoturisme raportat la numărul de locuitori