Captură video Youtube
Captură video Youtube

Haiti continuă să se confrunte cu criză economică de amploare, la care se adaugă și actuala criză politică, creată de catastrofa umanitară”, a declarat reprezentantul ONU al țării, potrivit BBC.

Locuitorii din Haiti traversează săptămâni de violențe și au ajuns să atace depozitele cu ajutoare alimentare”, a explicat Helen La Lime în cadrul unei reuniuni de urgență a Consiliului de Securitate al ONU.

În semn de protest față de situația gravă cu care se confruntă, afacerile s-au închis, iar serviciile de transport din Haiti nu mai funcționează

În acest context, mii de oameni cer demisia prim-ministrului Ariel Henry.

Tulburările civile din întreaga insulă au escaladat după ce Ariel Henry a anunțat încetarea subvențiilor guvernamentale pentru combustibili pe 11 septembrie, ceea ce a determinat creșterea vertiginoasă a prețurilor la benzină și motorină.

De atunci, protestele și jafurile s-au intensificat, capitala, Port-au-Prince, fiind în centrul acestor acțiuni.

Reprezentantul ONU a declarat, luni, că aproximativ 2.000 de tone de ajutor alimentar, evaluat la aproape 5 milioane de dolari, a fost pierdut în urma atacurilor repetate asupra depozitelor locale ale Programului Alimentar al ONU

Aceasta ar fi sprijinit, în mod colectiv, până la 200.000 dintre cei mai vulnerabili locuitor în luna următoare”, a transmis ea.

Directorul executiv al Programului Alimentar Mondial (PAM), Valerie Guarnieri, care a fost și ea la întâlnire, a declarat: ”Situația din Haiti a atins, din păcate, un nivei disperare alarmant”.

Articolul precedentCe deșeuri aruncă românii în pădure: saltele, canapele, instrumente muzicale, monitoare și televizoare
Articolul următorKovesi, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea DNA: ”Am fost supuşi unor atacuri constante din cauza investigaţiilor noastre”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time