Sursă foto: Facebook/Regia Națională a Pădurilor – Romsilva
Sursă foto: Facebook/Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Cu ocazia Zilei Naționale de Curățenie, silvicultorii din cadrul Direcției Silvice Timiș au participat la o acțiune de igienizare, colectând mai multe deșeuri care au fost aruncate în păduri.

Regia Națională a Pădurilor, Romsilva, a făcut un nou apel, insistând ca oamenii să nu mai abandoneze deșeurile în natură.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Silvicultorii au strâns peste 300 de saci cu deșeuri: ”Facem un nou apel către cetățeni să NU mai abandoneze deșeurile în natură!”

Ce au găsit colegii noștri de la Direcția Silvică Timiș la acțiunea de igienizare din cadrul Zilei Naționale de Curățenie? Saltele, canapele și alte obiecte de mobilier, anvelope, televizoare, monitoare, bidoane, multe plastice și chiar instrumente muzicale, toate aceste deșeuri fiind aruncate în păduri sau în preajma acestora”, au transmis reprezentanții Romsilva, într-un text distribuit astăzi, 27 septembrie, pe contul de Facebook.

În total, silvicultorii Direcției Silvice Timiș, împreună cu mai mulți voluntari, au strâns peste 300 de saci cu deșeuri abandonate în fondul forestier sau în proximitatea acestuia.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Acțiunea a avut loc în cadrul evenimentului național ”Let’s Do It, România!”

Mai multe direcții silvice și administrații ale parcurilor naturale și naționale au luat parte sâmbătă, 17 septembrie, la Ziua Națională de Curățenie, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva fiind unul dintre partenerii evenimentului.

Ziua Națională de Curățenie are ca obiectiv curățarea mediului înconjurător de deșeuri, formarea conștiinței și familiarizarea cu grija ce trebuie acordată permanent mediului înconjurător.

Evenimentul ”Let’s Do It, Romania!” a început încă din 2009, când mai mulți voluntari şi-au propus să curețe România într-o singură zi.

România a fost cea de-a 4 ţară din comunitatea “Let`s Do It, World!” care a avut curajul să organizeze o astfel de acţiune şi este şi astăzi o referinţă pentru alte ţări de pe întreagă planetă.

Un an mai târziu, în data de 25 septembrie 2010, peste 200.000 de români au ieşit să facă curăţenie, participând la cea mai mare acţiune de voluntariat organizată vreodată în România.

Articolul precedentMApN îl sărbătorește pe Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat în spațiul cosmic
Articolul următorStatul Haiti traversează o criză umanitară fără precedent
Jurnalist full-time / Pesimist part-time