Allen Coliban, primarul Brașovului: „Dăm bilete gratuite pe RATBV celor care reciclează”

Inițiativa a prins viață și cu ajutorul celor de la Brai Cata și Envipco, cărora primarul Coliban le-a mulțumit pentru implicare

Allen Coliban / Foto: preluare DOR.ro (Decât O Revistă)

Allen Coliban, primarul municipiului Brașov, a anunțat că, începând cu 6 septembrie, oricine reciclează va fi răsplătit. Acțiunea are ca scop reducerea cantității de deșeuri din municipiu, prin metoda colectării selective.

Astfel, din data de 6 septembrie, în stația de autobuz Livada Poștei din Brașov, vor fi instalate aparate de reciclare pentru ambalaje de băuturi. Vor exista trei secțiuni: sticlă, aluminiu, plastic.

În schimbul unui ambalaj se va elibera un tichet, urmând ca la zece tichete, cetățeanul să primească în schimb un bilet RATBV, cu două călătorii.

Edilul a ținut să menționeze că această inițiativă nu ar fi putut să devină realitate fără ajutorul firmelor Brai Cata și Envipco, cărora le-a mulțumit pentru „implicarea în a face Brașovul Capitala Verde a României”, în cadrul Forumului Orașelor Verzi din România.

„Faptul că suntem parte dintr-o campanie precum «Bine Faci, Bine Primești», alături de Envipco și Primăria Brașov, ne onorează și ne motivează, în egală măsură să continuăm eforturile începute deja pentru implementarea sistemului «plătește pentru cât arunci» și pentru creșterea permanentă a țintelor de reciclare”, a declarat Bogdan Constantinescu, managerul general al Brai-Cata SRL, citat de BrașovCity.ro.

Mesajul primarului Allen Coliban, pe Facebook

Allen Coliban, primarul Brașovului: „Dăm bilete gratuite pe RATBV celor care reciclează”
Foto: captură foto Facebook

Citește și: Întârziată două luni, ordonanța anti-plastic se află pe ordinea de zi a Guvernului

Articolul precedentDeputatul Bulai a scăpat pe moment de amenda de 5.000 de lei pentru postarea cu „mama surogat”, însă CNCD nu renunță ușor
Articolul următorMinistrul Bode, acuzat că ține pe loc concursurile din MAI, fiind „ocupat cu campania pentru congresul din partidul din care face parte”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.