Sursă foto: Facebook/Bogdan Rodeanu
Sursă foto: Facebook/Bogdan Rodeanu

Bogdan Rodeanu, deputat USR de Galați, a expus motivele pentru care va vota pentru demiterea lui Virgil Popescu.

Într-un text publicat astăzi, 6 septembrie, deputatul a subliniat că Popescu a refuzat să susțină scăderea TVA-ului la energie, argumentând că aceasta a fost o măsură logică și eficientă, propusă de USR și aplicată de alte țări europene, de atenuare a șocului prețurilor la gaze naturale și electricitate.

Ca rezultat, principalul beneficiar al creșterilor de prețuri a rămas statul român, care a încasat, astfel, mai mulți bani din TVA – bani pentru pensii speciale și pomeni electorale.

Bogdan Rodeanu, deputat USR: ”Virgil Popescu trebuie să plece. România nu are niciun proiect nou de energie regenerabilă. Zero. Nimic. Lipsă totală!”

România a ajuns să aibă cele mai mari prețuri le energie din Europa, sub nasul lui Virgil Popescu: asta a dus pe cele mai înalte culmi profiturile băieților deștepti din energie. România nu are niciun proiect nou de energie regenerabilă. Zero. Nimic. Lipsă totală”, a transmis deputatul de Galați.

De asemenea, Bogdan Rodeanu a explicat că Virgil Popescu a creat o schema de plafonare și compensare a facturilor care a eșuat pentru că a fost mult prea complicată.

Consecință: guvernul are datorii către furnizori de aproximativ 40 de miliarde de lei și încă un motiv pentru a împrumuta bani la dobanzi mari”, se arată în textul publicat pe contul de Facebook.

”Nu a fost în stare să elaboreze o schemă coerentă de ajutor pentru economia privată: sunt mii de firme care se închid, mii de firme care concediază angajați, mii de firme care nu mai contribuie la buget pentru că nu mai fac fața facturilor la energie electrică și gaze naturale”

Virgil Popescu trebuie demis! Astăzi, la moțiunea împotriva acestui ministru și a acestui mod de a administra țara, voi vota pentru demiterea lui Virgil Popescu”, a conclus Bogdan Rodeanu.

Articolul precedentAndrei Caramitru laudă generația actuală de tineri: ”Uitați-vă la Halep, la Popovici, la tinerii care câștigă olimpiade. Sunt mult mai inteligenți și mai informați”
Articolul următorLiderul deputaților PSD, la moțiunea USR împotriva ministrului Energiei: „Îmi amintesc ce frumos vorbeau doamne şi domni deputaţi de domnul Popescu, cât îl mai lăudau şi-l adulau”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time