Sursă foto: Facebook/Alfred Simonis
Sursă foto: Facebook/Alfred Simonis

Camera Deputaţilor a dezbătut astăzi moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, ocazie pe care liderul de grup al social democraților nu a scăpat-o pentru a le aduce aminte actualilor contestatari cât erau de mulțumiți în vremea când erau la guvernare.

Deputații vor vota miercuri, însă Alfred Simonis a arătat că „votul pe care Partidul Social Democrat îl va da pe această moţiune nu este un vot pro sau împotriva lui Virgil Popescu este împotriva unui demers populist făcut de un partid care, în afară de faptul că dezinformează populist, că nu a realizat nimic cât a fost la guvernare, nu are căderea şi legitimitatea de a ne vorbi despre ceea ce ar trebui făcut în energie, în condiţiile în care au fost principalii susţinători ai liberalizării preţului”.

Discursul lui Simonis are legătură cu faptul că USR atrăgea atenția asupta faptului că nu doar Virgil Popescu are o vină în criza energiei, ci „PSD e la fel de vinovat”, întrucât „a făcut până acum scut în jurul ministrului Popescu”, ceea ce „l-a salvat la precedentele două moțiuni depuse de USR”.

În ciuda apelului USR, anume „ca PSD să arate un minim de responsabilitate pentru țara pe care o guvernează” și să contribuie la demiterea ministrului Energiei, deputatul Simonis a prezentat o altă variantă.

Potrivit Agerpres, Alfred Simonis a atras atenția că este vorba despre o criză a energiei generalizată în întreaga Europă, dar, la rândul său, a făcut un apel către USR. Totodată, a readus în memorie vremurile în care USR, aflat la guvernare, nu îi contesta lui Virgil Popescu capacitatea de a conduce Ministerul Energiei.

Sunt de acord, domnule Drulă, să ne punem cu toţii la masă, toţi cei care avem intenţia să rezolvăm ceva în această ţară, şi să găsim soluţiile pentru a putea corecta ce se poate corecta, din ce se întâmplă astăzi. Altfel, rămâne să ne înjurăm unii pe alţii pe aici, să ne acuzăm unii pe alţii, dar să nu se schimbe nimic. (…)

Un an din cei trei ani în care s-a distrus energia din România, domnul Barna era vicepremier, deci a avizat fiecare distrugere a fiecărui obiectiv energetic important din România şi mai aveaţi cinci-şase miniştri care au fost de acord, înţeleg, cu aceste chestiuni. (…)

Îmi amintesc ce frumos vorbeau doamne şi domni deputaţi de domnul Popescu, cât îl mai lăudau şi-l adulau atunci când a liberalizat preţul la energie, la presiunea şi a dumneavoastră, când toată Europa se pregătea pentru iarnă, metaforic vorbind.

Nu am văzut niciun fel de îngrijorare atunci când prietenii dumneavoastră se îmbogăţeau, e adevărat. Aţi mers în opoziţie după un an la guvernare, nu aţi făcut nimic”.


Articolul precedentDeputat USR: ”România a ajuns să aibă cele mai mari prețuri la energie din Europa, sub nasul lui Virgil Popescu”
Articolul următorReprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București susțin că Blue Air nu a anunțat nimic înainte de a suspenda cursele