Sursa: Facebook

Nici bine nu s-a răcit votul pe ultima moțiune depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, că formațiunea anunță o nouă astfel de mișcare.

USR a anunțat pe Facebook că va depune moțiune simplă împotriva ministrului Energiei în prima zi a sesiunii parlamentare, cu avertismentul că România se va confrunta în iarnă cu o adevărată criză.

Potrivit președintelui USR, Cătălin Drulă, nu doar ministrul Popescu este vinovat de această situație, ci toți cei care îl susțin, implicit PSD, toți „făcând scut” în jurul acestuia, pentru a-și păstra portofoliul. Soluțiile reale, mai avertizează Drulă, au venit din partea USR, însă nu au fost aplicate.

După 3 ani în care ministrul a fost doar spectator în fotoliu, românii plătesc facturi uriașe la energie și sărăcesc pe zi ce trece.

Europa de Vest adoptă măsuri care au fost propuse și în România de USR, dar între timp Virgil Popescu duce România către o iarnă extrem de dificilă. Măsurile luate de PSD și PNL au îndatorat România cu 30 miliarde lei, bani pe care îi vor plăti copiii și nepoții noștri.

Este evidentă lipsa de capacitate a lui Virgil Popescu, dar PSD e la fel de vinovat pentru criza din energie. A făcut până acum scut în jurul ministrului Popescu. Ei l-au salvat la precedentele două moțiuni depuse de USR.

Acum e momentul (în ceasul al 13-lea) ca PSD să arate un minim de responsabilitate pentru țara pe care o guvernează.
Virgil Popescu trebuie demis urgent dacă vrem să trecem această iarnă cu bine
”, a arătat Cătălin Drulă.

În urmă cu două luni, o altă moţiune simplă – „Virgil Popescu trebuie să plece. Românii aşteaptă soluţii!” – a fost depusă de deputaţii de la USR şi independenţi de dreapta împotriva ministrului Energiei, inclusiv la acel moment voci din USR făcând apel la ajutorul unui vot de la PSD.

Articolul precedentUn ploieștean are de plătit 2.337 de lei la gaze, deși în apartament nu mai locuiește nimeni de 12 ani
Articolul următorAproape jumătate din Europa este ameninţată de secetă