foto cu caracter ilustrativ: pixabay

Hobby pentru unii, afacere pentru alții, asta reprezintă pariurile sportive on-line, în toată lumea. În România, „fenomenul” a luat amploare, iar cea mai „înfloritoare” perioadă a caselor de pariuri a fost 2018-2019, când numărul acestora a crescut simțitor în statele mici, acolo unde se pariază chiar și cu doi lei.

Poliția Capitalei a descoperit, însă, un caz revoltător pentru cei care au pariat în mod corect. Mai mulți angajați ai unei firme afiliată Unibet au fost percheziționați, fiind suspectați de fraudă informatică. Ei ar fi modificat ilegal cotele la pariuri și au creat un prejudiciu de aproximativ 60 000 de euro. Zin.ro a aflat, însă, că primele suspiciuni ale polițiștilor au început în 2019, iar primele sesizări au ajuns la ofițerii de la Poliția Sector 2. Firma, deși este parteneră a unor mari case de pariuri, opera în mod nelegal sisteme informatice, prin intermediul cărora a trucat aproape 200 de pariuri.

Poliția a intrat pe fir și detaliază schema infracțională. Detalii exclusive

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, pun în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară, în Capitală şi judeţul Ialomiţa şi 26 de mandate de aducere, în Capitală şi judeţele Ilfov şi Călăraşi, emise pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de fraudă informatică.

Din datele şi probele administrate în cauză de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2018-2020, 5 angajaţi din cadrul unei case de pariuri având funcţia referent statistician ar fi facilitat câştigarea unui număr de 184 de pariuri sportive, prin modificarea fără drept a cotelor de pariuri”, a transmis Poliția Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, cotele la pariuri erau modificate în timpul meciului, după ce acesta era suspendat câteva secunde, pentru ca pariul câștigător să ajungă la anumiți utilizatori.

Casa de pariuri Unibet se delimitează de manevrele firmei partenere

Reprezentanții Unibet au transmis un comunicat prin care se delimitează de acțiunile ilegale și susțin că vor colabora cu Poliția pe tot parcursul anchetei penale.

Kindred Group dorește să sublinieze faptul că nici unul dintre angajații Unibet nu au fost implicați în cazul prezentat în presa. Unibet Romania, desi nu este răspunzătoare de situația creata, dorește să sublinieze faptul că vă asigura tot suportul pentru continuarea anchetei organelor abilitate. Astfel, dorim să ne asiguram că aceste lucruri nu se vor mai întâmplă în viitor. Unibet se opune oricărei forme de frauda, frauda informatica, de corupție sau aranjării meciurilor de orice fel. Principalele noastre obiective rămân siguranță jocurilor și protecția jucătorilor. Situația semnalata face rău atât jucătorilor cât și operatorilor de jocuri de noroc.”, este mesajul oficial Unibet.

Cum sunt fentate două instituții-cheie ale statului: ANAF și ONJN

Surse autorizate ne-au detaliat schema infracțională a pariurilor on-line. Anchetatorii spun că Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc(ONJN) are un rol masiv în prevenirea acestor fenomene, însă, nu desfășoară niciun program de pariere responsabilă.

Sunt firme de pariuri peste noapte. Își iau câte un Cod Caen, de regulă, pentru exploatarea site-utilor web, fac parteneriate cu casele de pariuri, prin afișare de linkuri, iar pe grupurile de Facebook se comportă ca agenții on-line. Astfel, au acces la cotele oferite, de fapt de marile case de pariuri. Iau bani din ambele părți, iar la ANAF nu declară venitul încasat. Poți să intermediezi pariuri prin marketing afiliat, dar nu să te comporți ca o agenție on-line, în baza unei simple hârtii pentru care ai dat doar 6000 de euro(n.r -taxa pentru eliberarea licenței de afiliere pariuri on-line)

Prejudiciul se apropie de 65 000 de euro, produs într-un singur an. ONJN ar putea verifica mai mult ce se întâmplă în on-line”, ne-au explicat surse apropiate anchetei penale.

Citește și: Acuzat de trafic de influență, Dan Ghiță a demisionat de la ONJN. Trei companii românești reclamă că „a pus pe tavă” milioane de euro pentru o firmă spaniolă

Articolul precedentO investiție atipică sub egida Clotilde Armand: Constructorii angajați de Primăria Sector 1 București vor fi „păziți” de două firme de consultanță
Articolul următorDirectorul general al Blue Air: zborurile nu vor fi reluate cu siguranță în următoarele două luni
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”